Annons

Augmented Reality: Byte på topposten i svenskt hightech börsbolag – RUAG-chef tar över

XMReality,är alltså en ledande spelare inom AR-aktiverad fjärrstyrning och det som nu händer är att man går in i en ny utvidgningsfas. Fler och fler av våra globala kunder har börjat integrera XMRealitys lösning i sin löpande verksamhet, noterar man i en pressrelease, och tillägger: ”I samband med detta kommer den nuvarande verkställande direktören, Johan Castevall, att överlämna företagsledningen från den 30 mars 2020.

Johan Castevall, lämnar VD-skapet på XMReality.

– Johan Castevall har utfört ett ett hängivenhet arbete på XMReality, säger bolagets ordförande, Claes Nylander. Under sina fem år som VD har han haft ett tydligt fokus på att förvandla företaget till en modern, internationell mjukvaruföretag med många globala kunder. När han nu går vidare överlämnar han ett företag som är väl rustat för snabb tillväxt på en global marknad.

En begåvad ledare,” säger SO
– Jag är också nöjd och stolt över att redan kunna presentera Jörgen Remmelg som ny VD, fortsätter Claes Nylander. Jörgen är en begåvad ledare och har i sina tidigare positioner visat att han har en djup förståelse för hur man skapar tillväxt i innovationsdriven verksamhet med en industriell kundbas. Dessutom har han många års omfattande internationell försäljningserfarenhet på den globala industrimarknaden, som har blivit XMRealitys hemmafält.

Nya affärsfaser och omprioriteringar av livspusslet
Det är alltså så att olika faser i ett bolags utvecklingsreas kan vara ett skäl till att man byter på topposten. Ett annat kan vara att den sittande VDn helt enkelt kommer till ett läge där han eller hon vill omprioritera livspusslet. Klart är att etableringsfasen för startups inom ny teknologi kräver enormt mycket tid och mental koncentration, faktorer som inte sällan gör att sånt som familjelivet kan bli lidande. Johan Castevall pekar i pressmaterialet bl a på detta. Han säger:
– Jag har varit mycket nöjd med att arbeta ihop med styrelsen och våra anställda för att hjälpa XMReality på resan in i framtiden. Efter noggrant övervägande har jag nu beslutat att lämna bolaget för att tillbringa mer tid med min familj hemma i Stockholm. Jag kommer naturligtvis att fortsätta i full takt tills jag överlämnar stafettpinnen till Jörgen Remmelg, som jag f ö varmt välkomnar till bolaget.

XMReality-teknologin i praktiken. AR, Augmented Reality, är i högsta grad en teknologi som har framtiden för sig. Den är oerhört pedagogisk när det gäller olika typer av instruktioner eller guidning av olika slag, som med hjälp av bolagets lösningar kan ske på distans.

Affärer med världsledande industrispelare
Om Jörgen Remmelg ska sägas att han har varit chef för olika industriella affärsenheter sedan 2000. I sin nuvarande roll som senior VP på högteknologiföretaget Ruag är han ansvarig för ett antal affärsenheter i Österrike, Tyskland, Schweiz och USA. Han leder för närvarande drifts- och affärsarbetet med stora företag som Airbus, Boeing, Lockheed Martin, SpaceX och Thales. Till hans ansvarsområde hör vidare affärer med företag inom fordons-, halvledar- och medicinteknikindustrin. Han bor i Linköping och har en civilingenjörsexamen från KTH, Kungliga Tekniska Högskolan.
– Jag ser verkligen fram emot att ta över ledningen för XMReality, säger Jörgen Remmelg. Även om företaget i sin nuvarande form är relativt ungt, är dess kundbas stark och består av många av världens ledande industrispelare. XMReality har en stark produkt och ett bra erbjudande som används i hela 42 länder. Tillsammans med företagets styrelse, anställda och befintliga och nya kunder är jag övertygad om att vi kommer att generera god tillväxt och mervärde.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title