Annons

CAE: Altair slår till med nytt köp för att optimera kapaciteten inom HPC

Ellexus mjukvaruprodukter, Mistral och Breeze, används alltså för I/O-diagnostik, optimering och beroendedetektering av HPC-administratörer för stora företag. Altairs plan är nu att integrera de här bitarna i schemaläggningsfunktionen i Altair-mjukvaran PBS Works.
– Ellexus är särskilt relevant inom dessa domäner, eftersom schemaläggning av och för stora datatillämpningar är avgörande, säger Scapa.

SNABBARE KÖRNINGSTIDER FÖR JOBB
Det senaste förvärvet av Univa positionerar Altair som en ledande leverantör av schemaläggnings- och resursoptimeringslösningar för både massiva parallella och högkapacitets ”singel core-jobb”.
Här menar man nu att Ellexus kompletterar på ett bra sätt Altairs kapabiliteter inom schemaläggningsteknik genom att tillhandahålla agnostisk fil- och nätverks I/O-övervakning i realtid för att därmed identifiera I/O-latenser och flaskhalsar. I nästa steg ger detta effekter som snabbare jobbkörningstider och bättre resursanvändning.

FÖRDJUPAD TEKNISK KOMPETENS
Altair kommer också att fördjupa sina tekniska kompetens genom att man med på köpet får Rosemary Francis, som är Ellexus grundare och VD. Francis har doktorerat i datorarkitektur på University of Cambridge och har en grundexamen i matematik och datavetenskap. Hon är regelbunden gästföreläsare vid Cambridge och är dessutom medlem i Raspberry Pi Foundation.
– Det finns ingen bättre plats för Ellexus produkter att komma i händerna på globala kunder som omedelbart kan dra nytta av det, säger Francis i en kommentar till dagens annonserade affär. Hon fortsatte:
– Altairs växande ledarskap inom HPC är spännande och det är precis där jag vill vara för att hjälpa till att skapa tillväxt i verksamheten och sträcka ut tekniken till dess yttersta gränser.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title