Annons

SIMULERING&ANALYS: Nyckelvärvningen och köpet som lyfter EDRMedeso inom AI

Svenska AI-akademin utvecklades i syfte att öka användningen av AI i den offentliga och privata sektorn. En av de viktigaste orsakerna till den långsamma upptaget av AI, enligt flera studier, är bristen på AI-kompetens och förståelse bland styrelser, ledningsgrupper och ledare. Svenska AI-akademin har ett bevisat resultat, menar EDRMedesochefen.
– Klart är också att när det gäller att öka AI implementeringsgraden i organisationer och när ledare lär sig hur AI kan och kommer att förändra affärslivet, kommer detta att skapa stora värden och nya affärsmöjligheter, hävdar Lindwall.
Han tillägger att Svenska AI-akademin, ”har ett unikt träningsprogram för styrelser, ledare och chefer och det kommer att stärka vår förmåga att stödja våra kunder i att nå deras ambitioner för en ny, AI och datadriven framtid.”

Ett exempel på simulering i Ansys Discovery-lösning. Det är dock inte Jenny Hammarberg på bilden.

HAMMARBERG HAR FUNNITS
PÅ EDRMEDESO SOM KONSULT
När det gäller Jenny Hammarberg är EDRMedeso ingen nyhet. Hon har funnits med i sammanhanget under en längre tid.
– Ja, så är det. Jag har haft möjlighet att arbeta med EDRMedeso i ett par år nu, som konsult, och jag har blivit imponerad om och om igen av bolagets förmåga att växa och utvecklas. Jag är väldigt glad att få gå med på heltid och ta en aktiv roll i organisationen, säger fölretagets nya chef för ”Innovation Scaling & Growth”.

Linus Bille, medgrundare av Svenska AI-akademin och grundare av Eicorn, tillägger att akademin har mycket goda förutsättningar att bidra till ett genomslag för frågorna kring AI i företagen.
– Visst, vi har goda och viktiga initiala svar från marknaden, men eftersom kunskapsbehovet inom AI accelererar behöver Svenska AI-akademin en mycket större aktör än Eicorn för att trivas. Här blir EDRMedesos nuvarande erbjudande och marknadsposition en perfekt matchning för att ta det till nästa nivå. Jag önskar Jenny all lycka till i sin nya roll och gratulerar EDRMedeso för att ta ett stort steg framåt på deras innovationsresa, säger Bille.

EDRMedeso finns med i Rescales strategiska partnerekosystem, vilket gör det möjligt för simuleringsingenjörer att snabbt få åtkomst till nästan obegränsad beräkning på Rescales ScaleX Enterprise-plattform. EDRMedeso är kanske mest känd som en ledande kanalpartner i med över 30 års erfarenhet av att leverera branschledande simuleringsprogramvara från ANSYS till de nordiska marknaderna.

ETT VIKTIGT STEG NÄR AI EXPLODERAR I TILLVÄXT
För EDRMedeso är dagens annonserade steg av stor vikt. Bolaget är en av Nordens ledande leverantörer av digitala laboratorier och moln, BIM och ”Virtual Fabrication”, men har också en närvaro i Storbritannien. Man erbjuder programvarulösningar och konsulttjänster – akanske är man mest känt för sitt partnerskap med marknadsettan ANSYS – för att implementera verktyg och metoder för innovation och tillverkning från för närvarande åtta kontor i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Storbritannien. Med de nya bitarna kring AI breddar bolaget ytterligare sin kompetens på ett område som kommer att växa explosionsartat de närmaste åren.
Till saken hör att man sedan 1995 har varit en del av Tekla och sedan 2012 en del av Trimble-familjen, vilket skapat synnerligen goda kopplingar och kompetens kring byggnadsinformationsmodellering (BIM) under varumärket BuildingPoint.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title