Annons

Simulering/VR: Volvo Group, SAAB Aerospace och Rolls-Royce har huvudroller i ESIs Zero Mission-event

Det säger också sig självt att de utvecklingslinjer som beskrivs i ingressen kräver riktigt vassa utvecklingsverktyg och att just simulering- och analys-baserad design kommer att spela avgörande roller i ett utvecklingsarbete som radikalt förändras när elektronik, mjukvaror, sensorer, signalkommunikation och annat präglar det som tas fram. Designarbetet kräver att företagen mer än någonsin rätt kan vikta avvägningarna mellan produktkostnad, kvalitet, säkerhet, funktion och användning av resurser. I detta kommer CAE-verktygen att kunna validera, optimera och verfiera de bästa sätten att uppfylla sånt som energieffektivitet, säkerhet, regulatoriska krav, komfort och mjuka mål, samtidigt som man digitalt i tidiga utvecklingsskeden kan utvärdera om en föreslagen produkt är praktisk när det gäller vald materialtypen, form och geometri, produktionskostnader och logistikkrav.

 • Flygindustrins stora OEM-tillverkare och leverantörer
 • finns representerade på ESI LIVE.

  CAE HAR BLIVIT PLM-OMRÅDETS ”STORA STJÄRNA”
  Man ska i sammanhanget även minnas att simulerings- och analys-verktygen, enligt PLM-analytikern CIMdata, är de senaste fem årens ”stora stjärna” bland sub-PLM-verktygen med investeringar från världens bolag som ökat med ca 10 procent per år – även om ökningen under Coronaåret 2020 stannade på 4,2 procent till totalt globalt 7,5 miljarder dollar (motsvarande 64 miljarder kronor). Det var trots att siffran var lite lägre ändå en större ökning än vad snittet för PLM-området och faktum är att CAE-området idag faktiskt är det näst största sub-PLM-området efter EDA-verktygen (Electronic Design Automation), med en 15-procentig andel av de totala PLM-investeringarna.

  Flygplanskonstruktörer, tillverkare och leverantörer strävar mer än någonsin efter att uppnå operativ excellens, samtidigt som de möter en allt större efterfrågan och marknadspress. Eftersom design sätter scenen för tillverkning och service är det avgörande för ingenjörsteam att känna igen människors interaktion med sina föreslagna produkter och processer för att säkerställa enkel produktion och underhåll. Genom att samarbeta i immersiva designöversikter kan ingenjörsteam beakta hela omfattningen av t ex ett flygplans utveckling och utvärdera de humancentriska processinteraktionerna. Därigenom får man också bättre pejl på potentiella monterings- eller underhållsrisker som kan uppstå och man kan justera designen i ett virtuellt skede när kostnaderna för ändringar fortfarande är låga jämfört med vad de blir i den fysiska ekvavilensen. Som ett resultat kan ingenjörsteamen fatta bättre informerade beslut tidigt och uppnå betydande minskningar av kostsamma sena tekniska ändringsorder. Ännu viktigare är att användningen av virtual reality under designgransknings-processen avsevärt kan minska risker relaterade till t ex operatörens säkerhet, men VR kan också förbättra möjligheterna att bli klara i tid, leverera repeterbar kvalitet och i slutändan förbättra produktens lönsamhet.

  Det finns alltså goda skäl att fördjupa sina kunskaper och finna inspiration till effektiv användning av S&A-lösningar under ESI Groups digitala event:

  • dels den 6 oktober under XR-eventet där man under 1,5 timme fokuserar på ESIs VR/Human Centric-lösning (länken för den som vill veta mer är: https://www.esi-group.com/company/events/2021/live-digital-xr-event-2021)
  • dels den 4 november då ESI genomför sitt stora årliga event, ESI LIVE. Man bjuder här på ”unika interaktiva rundabords-diskussioner och case-presentationer från ledande företag”, som delar med sig av hur de inledde viktiga digitala transformationsinitiativ, som på sista raden färgar in under event-devisen, ”Zero Mission” (https://www.esi-group.com/esi-live/esi-live-2021-agenda)

   – Vi möter också kamrater från flygindustrins stora OEM-tillverkare och leverantörer. Och parallellt tittar vi på hur sånt som virtuella prototyper och digitaliseringsinitiativ kan användas för att hantera dagens främsta trendutmaningar, säger Jonas Fredriksson och tillägger att, ”det blir frågor och svar med branschledare om hur de anammar digital transformation för att få sina hållbarhetsmetoder rätt och samtidigt förbättra FoU-effektiviteten på sina ”Mission Zero-resor.”
  ESI Groups Jonas Fredriksson.

  SÄKERT, RENT OCH PRODUKTIVT
  Bland en rad prominenta talare märks som nämndes inledningsvis representanter för Volvo Group, SAAB Aerospace Systems, Rolls-Royce och NVIDIA.
  Särskilt aerospace- och automotivesidorna är mycket aktuella i skenet av starkt inverkande scenförändringar när det gäller produktutvecklingsförutsättningar.
  – Vårt Live Digital Event fokuserar på och advokerar för för en hållbar framtid som är säker, ren och produktiv – under ”Mission Zero-devisen”, summerar Jonas Fredriksson.

  Print Friendly, PDF & Email

  Success Stories

  Industriellt

  Success Stories

  Intressant på PLM TV News

  PLM TV News

  PLM TV News

  PLM TV News

  PLM TV News

  PLM TV News

  Aktuell ANALYS

  Aktuell Analys

  Aktuell Analys

  3D-printing

  Block title