Annons

DÄCKTRYCK: NIRA Dynamics når en milstolpe med 100 miljoner TPI-enheter inom automotive

Tire Pressure Indicator-enheterna DOMINERAR när det gäller fordons DÄCKTRYCK. Poängen med NIRA Dynamics verksamhet är bolagets fordonsteknologiska mjukvarulösningar. Framför allt då Tire Pressure Indicator (TPI)-enheterna. Bolaget som ägs av VW-gruppen har med TPI-tekniken omdefinierat landskapet för däcktrycks-övervakning genom att avsevärt minska beroendet av fysiska sensorer och tillhörande elektroniskt avfall. Denna teknik och andra Nira-lösningar används idag av fordonsutvecklare som Audi, Volkswagen, Honda, Seat, Skoda, Volvo, Fiat och Renault.
Dagens stora nyhet är att man nått en betydande milstolpe: försäljningen av 100 miljoner Tire Pressure Indicator (TPI)-enheter. Denna prestation understryker inte bara NIRAs framträdande plats inom fordonssektorn utan understryker också dess engagemang för hållbarhet och kostnadseffektivitet sedan 2005.
I ett anmärkningsvärt skifte från traditionella hårdvarubaserade system har NIRAs TPI-teknik, en mjukvarucentrerad strategi, revolutionerat däcktrycksövervakningen. Lösningen eliminerar behovet av fysiska sensorer i varje däck, vilket fört med sig hållbarhetseffekter som avsevärt minskat elektroniskt avfall och tillverkningskostnader, vilket man menar, ”främjat ett mer hållbart ekosystem för fordon.” Räknat på de 100 miljoner fordon som har TPI har NIRA bidragit till en stor minskning av elektroniskt avfall, med uppskattningsvis 40 000 ton elektronik sparad. Detta, skriver bolaget i en pressrelease, återspeglar inte bara NIRAs engagemang för teknisk spetskompetens utan understryker också dess engagemang för att främja hållbarhet inom fordonsindustrin.
- Denna milstolpe är ett steg mot vår vision om ett miljömedvetet fordonslandskap, där innovation driver hållbarhet, kommenterar Lisa Åbom, CEO på NIRA Dynamics.

NIRA Dynamics har inte bara satt ett riktmärke inom teknisk innovation utan har alltså bidragit till miljömässig hållbarhet. Minskningen av elektroniskt avfall och behovet av färre råvaror resonerar med globala ansträngningar för att minimera fordonsindustrins ekologiska fotavtryck.
– Vår resa till 100 miljoner TPI-enheter är inte bara ett bevis på våra tekniska framsteg utan också på vårt engagemang för en grönare, kostnadseffektiv framtid, säger Lisa Åbom.

Lisa Åbom, CEO på NIRA Dynamics.

Glolbalt uppfylld TPMS-lagstiftning
En stor fördel för biltillverkare när de väljer en sensorfusions-lösning som TPI är det faktum att kostnaderna hålls på ett minimum, samtidigt som all TPMS-lagstiftning globalt är uppfylld.

När NIRA Dynamics firar 100-miljonersmilstolpen, är företaget fortfarande engagerat i att utveckla fordonsteknologiska lösningar som levererar hållbara, kostnadseffektiva värdeskapande tjänster till bilar och förare globalt. Nyligen lanserade NIRA en stor uppdatering av TPI – TPI UX, som erbjuder förbättrad detekteringsprestanda och förbättrat grafiskt gränssnitt för ökad säkerhet och prestanda.

Den senaste lösningen i produktionen är också Road Surface Alerts – varnar förare för farliga vägförhållanden, och Road Surface Conditions – erbjuder förbättrat beslutsfattande för ADAS-tjänster under varierande vägförhållanden.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title