Annons

Dags för årets toppevent i SOLIDWORKS-sfären: ”Imponerande tillväxt påskyndar migrationen till 3DEXPERIENCE,” hävdar Gian Paolo BASSI

Bassi har i tidigare intervjuer med PLM&ERP News hävdat att han förväntar sig ett ”vulkanutbrott” av nya användare när SW-communityn tar steget från desktop-versionen av detta världens största professionella 3D-designverktyg till molnplattformen och 3DEXPERIENCE Works. Frågan har bara varit när utbrottet ska äga rum. Nu menar han att detta läge närmar sig sin fullbordan:
– Transformationen är i full gång och massanvändningen av flaggskeppet för denna transformation, 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS, har tagit fart. Under årets event kommer vi att prata om alla verktyg som vi introducerar för att underlätta denna migration. Viktigast av allt kommer vi att ha många kunder på vår virtuella scen för att förklara vad omvandlingen till plattform har betytt för dem.

Gian Paolo Bassi på den traditionellt vidhängande mässutställningen i samband med SW World. Bilden är från de tidigare fysiska eventen, något som många förstås saknar i denna tid av digitala möten.

PANDEMIN HAR PÅVERKAT STARKT, MEN TILLVÄXTEN ÄR TILLBAKA
Händelserna under det senaste året, med alla sina pandemieffekter, har gjort det uppenbart och brådskande för företag och människor att förbättra sin motståndskraft och smidighet genom att börja använda integrerade plattformar och befria sig från begränsningarna i slutna nätverk och spridda datakällor. Detta är framgångskritiskt, inte minst i skenet av distansarbetet som tagit fart på många ställen.
På sista raden har försäljningen under 2020 påverkats, har SW-chefen sett några Corona-effekter?
– De definitiva siffrorna och resultatet är ännu officiella, vilket innebär att jag inte kan kommentera dem i detalj, MEN, allmänt gäller att corona naturligtvis påverkat alla företag. Har detta slagit mot försäljningen sett till de hittills redovisade kvartalen? Naturligtvis, men under tredje kvartalet 2020 har vi sett en stark återhämtning och en återgång till tillväxt och det är ett bra tecken för framtiden. Men även hjälper allmänt SOLIDWORKS diversifiering till att mildra effekterna av corona, liksom att de olika branschlösningar vi driver hjälper till att minska de negativa effekterna av nedgången.

TILLGÅNG TILL 71 NYA ”ROLLER” PÅ 3DX-PLATTFORMEN
Men hur man än ser på saken så är ännu desktop-produkten SOLIDWORKS bolagets viktigaste intäktsgenerator och den lösning sopm är överlägeset mest använd i communityn. Dassault har under året släppt SOLIDWORKS i 2021-versionen. Vilka är de viktigaste förbättringarna i versionen?
– Vi har släppt mer än 400 projekt med SOLIDWORKS 2021, men den viktigaste höjdpunkten var att vi för första gången har presenterat en enhetlig portfölj. Detta eftersom SOLIDWORKS nu är designat för att ”kopplas” till 3DEXPERIENCE-plattformen. Vinsterna med detta är enorma. Bara att våra kunder omedelbart får tillgång till 71 ”roller”, från design till tillverkning inklusive avancerad simulering. Bredden i vad man kan göra blir närmast obegränsad.
SW-chefen understryker också att man har nått imponerande användningssiffror i många branscher; ”vi kommer att prata om det på World.”

SOLIDWORKS 2021 är designat för att ”kopplas” till 3DEXPERIENCE-plattformen.

BASSIS FAVORITER I SOLIDWORKS 2021
Men konkret, vilka är dina favoritförbättringar av programmet?
– Det är många saker jag skulle vilja peka ut, men okay, mina favoritförbättringar följande:
* Prestandaförbättring hela tiden (25% snabbare nedladdning, upp till 25 gånger snabbare komplex plåthantering, upp till 3 gånger snabbare filer utöver PDM …)
* SOLIDWORKS imponerande elektriska förbättringar
* SOLIDWORKS Routing-förbättringarna
I synnerhet de två sista punkterna har gjort vår mekatronikstrategi starkare.

Till sist, vilka är dina bästa tips för ett framgångsrikt 2021?
– För företag: ge kraften i digital kontinuitet till hela ditt företag, du kommer att bli starkare och mer innovativ. För individer: hitta ditt syfte i livet men se till att det är kompatibelt med din passion.

Länk för den som vill registrera sig är: https://3dexperienceworld.com/registration?utm_medium=email&utm_source=inh_db2&utm_campaign=XOP8837&utm_content=DM14040&RCid=%40kAEXKOzEgcByg7xlCy3Rvg%3D%3D

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title