Annons

DESIGN & ANALYS av TRYCKKÄRL: Hexagon vässar PV Elite 26 med förbättrade arbetsflöden, koder och anslutningar för konstruktion

Hexagons division Asset Lifecycle Intelligence, alltså hantering av anläggningstillgångar typ fabriker, raffinaderier, produktionsanläggningar för livsmedel och drycker, e t c, presenterar idag PV Elite 26, den senaste versionen av den branschledare programvaran för analys av tryckkärl.
PV Elite, som firar 30 år i år, är en heltäckande lösning för konstruktion, analys och utvärdering av tryckkärl och värmeväxlare. Den används också för att utvärdera och ompröva existerande tryckkärl för lämplighet att använda (Fitness for Service).
PV Elite används inom många vitt skilda områden: vid utrustningstillverkning och tillverkning av rörledningssystem, på havsbaserade anläggningar, inom energi, process- och anläggningskonstruktion, vid skeppsbyggnation, i livsmedels- och dryckesbranschen, inom kemisk och petrokemisk industri, i läkemedelsindustri, och på vattenreningsanläggningar.
– Att modellera ett tryckkärl kan vara en omständlig och tidskrävande arbetsuppgift. Vi har därför fokuserat på att strömlinjeforma processen i den nya versionen av PV Elite, säger Kristin Coyle, produktägare för PV Elite Product på Hexagon.

Nytt i den nya versionen av PV Elite är framförallt:

  • Förbättringar av 2D/3D-visualiseringar, inklusive en ny plan och roterbar 2D/3D-yta och en dynamisk materiallista.
  • Förbättrat urval av material, med enklare tillgång till favoritmaterial och sökning i materialdatabas.
  • Uppdaterade konstruktionskoder: Den nya versionen inkluderar de senaste ASME och EN-standarderna och tjocklekarna för rektangulära kärl.
  • Detaljerad utmattningsanalys: EN 13445 Section 18 – detaljerad utvärdering av utmattningstal ger utökad funktionalitet för utmattningsanalys av varje enskild del av tryckkärlet.
  • Dynamiska dimensioner i rapporter: Rapporterna innehåller nu dynamiska diagram som visar geometrin av en del, som ett munstycke eller värmeväxlare.
  • Nya anslutningstyper, med stöd för full-face rörflänsar, rektangulära flänsar, klämförbindningar och O-ring flänsar.

– Genom att lyssna på direkt feedback från användare har vi uppdaterat programvaran så att de kan arbeta snabbare och enklare verifiera och därmed vara säkra på att deras kärl uppfyller kraven. Det innebär att användarna får mer tid till att optimera sina konstruktioner och utnyttja konkurrensfördelar, avslutar Kristin Coyle.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title