Annons

Digitala tvillingar av historiska underverk från Collosseum till Babylons hängande trädgårdar i Dassaults ”Living Heritage”

De virtuella tvillingarna representerar både det synliga och det osynliga, och avslöjar insikter i varje strukturs design, vad som delvis gick förlorat, helt förlorat eller skadat över tiden, hur denna designprestation har påverkat historien och hur den kan påverka framtida design. Utrustade med ny teknisk kunskap och know-how som har vunnits under programmet har studenterna vunnit två saker: Dels kan eleverna tillämpa sina färdigheter när de kommer in i arbetslivet, dels kan de virtuella tvillingarna användas av andra för att undervisa, studera och lära.

Katalysator för mänskliga framsteg
– Dassault Systèmes är ett vetenskapsbaserat och målstyrt företag, säger bolagets Victoire de Margerie, VP för marknadsföring och kommunikation, och fortsätter: ”Vi har varit en katalysator för mänskliga framsteg i 40 år. Vår passion och kreativitet har gjort det möjligt för den virtuella världen att förbättra och utvidga den verkliga världen, och skapat konversationer som bygger broar mellan de generationer som gjorde tidigare prestationer möjliga och de som kommer att föreställa sig framtida”.
Han konkluderar att ”’Living Heritage” är en hyllning till detta gemensamma arv.
– Det inbjuder oss att utforska hur dagens lösningar kan ge oss en större förståelse för det förflutna – låsa upp lärandemöjligheter och hjälpa nästa generation att kartlägga vår väg till en bättre framtid. Vi har varit en stark partner till den akademiska världen i fyra decennier. Vi är alltid förvånade över kreativiteten hos eleverna som använder vår 3DEXPERIENCE-plattform.

Resultaten visas upp i Paris i juni
Teamen kommer att visa upp sina ”Living Heritage-projekt” på Cité de la Réussite i Paris 25-26 juni, inklusive en virtuell verklighetsupplevelse som gör det möjligt för vem som helst att upptäcka platserna på ett interaktivt sätt. Projekten kan även ses på Dassault Systèmes hemsida.

Bakgrunden är att ”The Only Progress is Human” lanserades 2020 och innehåller en serie ”akter” som syftar till att öka medvetenheten om samhälleliga och miljömässiga utmaningar och inspirera till användningen av virtuella världar för att driva hållbara innovationer. Förutom ”Living Heritage” har dessa akter inkluderat ”Virtual Harmony”, en unik musikalisk och visuell upplevelse som visar hur virtuella världar kan förändra hur vi upplever känslor, och ”Water for Life”, en uppsättning initiativ för att hjälpa industrin att konsumera smartare och skydda världens mest värdefulla resurs.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title