Annons

DIGITALA TVILLINGAR: Hexagon lanserar ny lösning för hantering av komplexa anläggningar

Hexagons division Safety, Infrastructure & Geospatial har introducerat en lösning kallad HxGN Smart Sites. Det handlar om sånt som ligger nära till hands för en specialist på anläggningssidan när det gäller sånt som industrier, flygplatser, sjukhus och liknande. Smart Cities jobbar med realtids-visualisering av data och intelligenta lösningar för komplexa platsoperationer, typ fabriksanläggningar, flygplatser, etc.
BASF är pilotkund för HxGN Smart Sites, som vuxit ut från en lösning som Hexagon ursprungligen byggde för BASF med hjälp av bolagets s k Luciad-teknik för dataintegration, visualisering och analys. BASF-anläggningen i Antwerpen är den största kemiska produktionsanläggningen i Belgien och den näst största BASF-anläggningen i världen. Anläggningen har ca 580 kilometer underjordiska rörledningar, 3 500 anställda och 50 produktionsinstallationer. Bolagen har f ö samarbetat under närmare 20 år i dagsläget.
HxGN Smart Sites ger en helhetsbild av alla komplexa anläggningar genom att ansluta till andra datakällor och system, som CAD, BIM (Byggnads Informations Modellering), resursplanering (ERP) och arbetskraftssystem. Genom att integrera och konvergera data från den här sortens befintliga operativa system hjälper HxGN Smart Sites till att effektivisera arbetsflöden, maximera säkerheten och motståndskraften i verksamheten och möjliggöra bättre och snabbare beslut.
Mjukvaran kombinerar kort sagt alla typer av realtidsdata, dynamiska och statiska data och sammanför dem till en gemensam 3D-bild – en digital tvilling av anläggningar och deras verksamhet. Det förvandlar olika data till användbar information och ger delad situationsmedvetenhet till alla intressenter i alla slutna miljöer med kritisk infrastruktur.

Högpresterande interaktiva kartor och visualiseringar av stora datamängder är också nyckelfunktioner i lösningen. Användare kan zooma in och ut, panorera runt, välja specifika funktioner och fråga efter underliggande data för att enkelt hitta information och sätta den i sitt sammanhang.

– Värdet av HxGN Smart Sites ligger i dess namn – det förvandlar komplexa anläggningar och verksamheter till smarta platser med uppkopplade och integrerade miljöer, säger Dirk Wagemans, kommersiell VP för Hexagons division Safety, Infrastructure & Geospatial och tillägger:
– Som BASF kan intyga från sin framgångsrika användning av den här tekniken, är att ha full situationsmedvetenhet nyckeln till att hålla en anläggning igång smidigt och effektivt, oavsett hur stor eller komplex.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title