Annons

E-mobilitet: Akuta krav på nollutsläpp bakom Volvo Penta och Danfoss Editrons nya samarbete inom marin elektrifiering

Det är f ö inte första gången som Danfoss Editron-division och Volvo Penta samarbetar. Bolagen har redan slagit sig samman i flera projekt på världspremiär-nivå projekt inom den marina sektorn – inklusive ett av Storbritanniens första hybridfartyg för besättningsöverföring för den långvariga danska kunden MHO-Co och vindkraftsoperatören Ørsted, samt den första flottan någonsin av kommersiella autonoma prospekteringsfartyg för det marina robotikföretaget Ocean Infinity.

Heléne Mellquist, VD för Volvo Penta.

Men samarbetet kan fördjupas ytterligare och systematiseras över hela linjen. Genom att samarbeta i forsknings- och utvecklingsaktiviteter, ända från tidiga designfasen ända fram till installation, driftsättning och eftermarknadssupport, menar sig bolagen alltså snabbt kunna leverera robusta, pålitliga och effektiva elektrifieringspaket till en bredare del av den marina kommersiella marknaden.
Målet är, säger Mellquist, att säkerställa en helt sömlös upplevelse vid leverans av fartyg. Detta gemensamma tillvägagångssätt – från försäljning till eftermarknad – kommer att göra det enklare för kunder, operatörer och varv i framtiden.

AKUTA KRAV PÅ NOLLUTSLÄPPS-LÖSNINGAR
Från Danfoss Editrons sida hävdar Kimmo Rauma, VP för divisionen, att man i slutänden vill och ska skapa en hållbar lösning och hitta den perfekta passformen för marknaden.
– Den marina sektorn kräver akut nollutsläppslösningar som erbjuder ultimat manövrerbarhet, precision och komfort som kan arbeta i robusta kommersiella marina miljöer. Tillsammans har de två företagen den vinnande kombinationen av kompetens och teknik för att skapa unika lösningar och driva hållbarhet i de branscher de verkar i.
Klart är också att Danfoss Editron-division är en av de ledande tillverkarna av elektriska och hybrida drivlinasystem för tunga och kommersiella fordon och maskiner. Divisionens ”Marine Business Unit” fokuserar på att leverera elektriska system till färjor, arbetsbåtar och superyachter inom den marina sektorn. Medan Volvo Penta är en världsledande leverantör av kraftlösningar för marina och industriella applikationer. Drivet av innovation, nära kundsamarbete och hundraårig erfarenhet, tillhandahåller företaget omfattande marina framdrivningslösningar som är gjorda för att flytta känslor, människor, företag och samhällen.

Peter Granqvist, CTO, Volvo Penta.

EN SANN SYSTEMINTEGRATÖR
– Vi ser generellt bara styrka i samarbetet, säger Peter Granqvist, CTO, Chief Technology Officer, Volvo Penta. Hur då?
– Detta partnerskap gör oss till en sann systemintegratör. Båda våra företag är starka aktörer inom våra respektive områden. Volvo Penta har en integrerad ror-to-stuff, ett komplett system, kombinerat med ett starkt servicenätverk. Genom att lägga till Danfoss expertis och styrka inom elektrifiering kommer vi att leverera ett unikt erbjudande på marknaden.
Detta partnerskap kommer att stödja kommersiella marina kunders övergångar till elektrifierade lösningar och påskynda hållbarheten inom den marina industrin. Dessutom kommer detta partnerskap att bidra till att sätta högre standarder för elektrifiering av marina framdrivningslösningar.
– Vi vill driva hållbarhet i de branscher vi är verksamma inom, tillade Rauma, och han fortsatte: ”Att kombinera våra – marknadsledande – unika produkter med Volvo Pentas toppmoderna kraft- och framdrivningssystem kommer att bidra till att uppnå detta mål. Detta avtal kommer att sätta en ny industristandard d i elektriska marina framdrivningslösningar för den marina sektorn och gör det möjligt för oss att öka vår närvaro på marknaden ytterlig

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title