Annons

Elbil och elbåt: Hållbart design- och tillverknings-samarbete inom e-mobilitet mellan Polestar och Candela går in i ny fas

Det är ett av de mer spännande industriellt korsverkande samarbetena, det mellan elbåtstillverkaren Candela och Volvo-anknutna elbilstillverkaren Polestar, som PLM&ERP News tidigare rapporterat om. Poängen är att de två svenska premiummärkena koimmit överens om att Polestar ska leverera batterier och laddningsteknik för att driva Candelas elektriska bärplansbåtar.
Idag avslöjar bolagen nästa fas i detta partnerskap – detta handlar om Candela C-8 Polestar-utgåvan. Den nya Candela C-8 Polestar-utgåvan förenar de två företagens ansträngningar för att påskynda övergången till mer hållbar elektrisk mobilitet, genom att kombinera Polestars skandinaviskt präglade EV-design (Electrical Vehicle) med Candelas innovativa elektriska bärplansbåt.
De skräddarsydda designkedjorna inkluderar en ny enfärgad ljusgrå färg, specialdesignad stolsklädsel och bärplansmålade i ikoniskt svenskt guld.
- Candelas bärplansteknik är ett paradigmskifte för hållbar prestanda inom den marina industrin. Precis som första gången man kör elbil känner man direkt att detta är framtiden när båten "lyfter" – och nu med de speciella gulddetaljer som vi så stolt visar upp på våra bilar, kommenterar Maximilian Missoni, designchef på Polestar.

Candela C-8 Polestar-utgåvan ger Polestars uttryck för skandinavisk lyx till den marina industrin. En ny fast grå exteriörfärg kompletterad med en ljusare grå ton för interiörer ger båten ett elegant och enhetligt utseende som förstärks av användningen av samma marincertifierade textil överallt, från säten, kuddar och solstolar till vägg- och takpaneler.

Som prestandadetaljerna i Polestars bilar
Designuppgraderingar ger också expertis från fordonsindustrin med en specialdesignad sitsklädsel som erbjuder enastående komfort och förbättrar upplevelsen av en mjuk och tyst åktur i en elektrisk bärplansbåt. För att betona den innovativa tekniken och prestandan från Candela är bärplansbåtarna målade i den ikoniska svenska guldfärgen som kännetecknar prestandadetaljerna i Polestars bilar.
– Estetisk excellens är ett inneboende värde, men det kan också fungera som en kraftfull drivkraft mot en hållbar framtid. På Candela är vårt primära fokus att skapa fartyg som är mer övertygande i alla avseenden. Jag är därför väldigt glad över C-8 Polestar-utgåvan och vårt samarbete med det briljanta teamet på Polestar, säger Gustav Hasselskog, CEO och grundare av Candela.

Några intressanta fakta om nya Candela C-8
Från och med 2023 drivs alla Candela C-8-båtar av 69 kWh-batteriet och laddningsutrustning från standardsortimentet Polestar 2 för att uppnå en räckvidd på upp till 57 sjömil på en laddning med en marschfart på 22 knop. Detta kan jämföras med traditionella motorbåtar och kommer med en höghastighetsräckvidd som är 2-3 gånger längre än konventionella elektriska motorbåtar.

  • Candela C-8 använder en effektiv 75 kW elektrisk direktdriven kapselmotor – Candela C-POD – och ”flyger” på datorstyrda bärplansbåtar som lyfter skrovet ovanför vattnet i höga hastigheter, vilket minskar energiförbrukningen med upp till 80 % jämfört med traditionella motorbåtar. Vid foliering är körningen tyst och smidig, utan att skada vaken, tack vare Candelas datorstabiliserade folieteknik.
  • Candela C-8 Polestar-utgåvan finns tillgänglig online i Polestar Additionals webbshop eller på Candela.com och säljs och levereras av Candela. Priset börjar från 400 000 euro. Tillverkningen sker vid Candelas fabrik i Stockholm, och leveranser beräknas ske från juni 2024.
  • Det nya designsamarbetet är en del av en växande lista av partnerskap där Polestar utforskar mer hållbar mobilitet utöver bara elbilar. Detta inkluderar tidigare Polestar-utgåvor av den elektriska pendlarmopeden CAKE Makka, den exklusiva mountainbiken Allebike samt det multifunktionella elektriska transporterkonceptet Re:Move.
Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title