Annons

EPLANs nya Data Portal Request Process: Slut på ”gör-det-själv” för saknade enhetsdata sparar mycket tid

Snabbare tillgång till lämplig, helst standardiserad enhetsdata – det är det dagliga målet i projektarbete nu för tiden. Till saken hör att ett medelstort maskinbyggarföretag investerar i genomsnitt upp till femton arbetstimmar per månad för att återskapa saknade enhetsdata – tid som bättre kan användas någon annanstans. Med den nya Data Portal Request Process menar EPLAN supporten vässas betydligt eftersom kunder kan beställa individuella enhetsdata i Data Standard-kvalitet med kreditsystemet. Dessutom förenklar nya selektorer från ABB och Siemens konstruktionen och det amerikanska NFPA-formatet stöds också nu.

EPLANs Josefin Heck.

Enhetsdata på några dagar
Om en användare som arbetar med ett projekt behöver enhetsdata som inte finns på portalen kan de skicka sina individuella förfrågningar om att skapa enhetsdata till EPLAN. Krediterna som krävs för detta visas direkt, och användaren kan sedan använda sina krediter för att dra motsvarande belopp för varje fråga från sin kvot. Detta sparar på att ofta skapa inköpsorder och är transparent när det gäller potentiella interna kostnadsgränser. Ett EPLAN-team skapar nödvändig enhetsdata inom några dagar i enlighet med Data Standard.
Denna nya tjänst ger betydande lättnad för företag som en del av deras tekniska processer.
Josefine Heck förklarar:
– Den nya Data Portal Request Process ger våra kunder maximalt stöd för att skapa digital enhetsdata som är så komplett som möjligt. På så sätt avlastar vi dem så att de kan fokusera på verkligt värdeskapande uppgifter inom tekniken.

Integrerad NFPA-standard och ABB och Siemens med nya konfiguratorer
Företag inom sektorerna för maskinbyggnad och anläggningssystem ställs ofta inför den utmanande uppgiften att förbereda dokumentation i landspecifika standarder. Länder som Kina och USA har lokala standarder – i USA är det NFPA Standard, en standard som nu är representerad i EPLAN Data Portal. Dessutom finns det ett integrerat filter som gör det möjligt att söka efter enhetsdata enligt standard, vilket representerar ett nästa steg för verkligt samarbetande konstruktion på världsmarknaden.
Införandet av nya konfiguratorer är ännu en vinst för portalanvändare: ABB e-Configure – en global konfigurator som stöder val av strömbrytare för att skydda motorer, säkringsreläer och strömbrytare som exempel – integrerades nyligen. Och Siemens Electrical Product Finder är nu också en del av portalen, där designers kan hitta data för Sirius kompaktstartare, överbelastningsreläer och övervakningsreläer för att bara nämna några.

Utökad datastandard
Långt över 500 000 enhetsdata i EPLAN Data Portal uppfyller redan kriterierna för den höga kvalitetsdatastandarden. I sina kunders intresse strävar EPLAN efter att rulla ut standarden bredare. Ett första steg är att definiera ytterligare produktgrupper, bland annat inom områdena flödeskraftsteknologi, där produktgrupper som inte tidigare var tillgängliga nu har integrerats. Företaget Festo, en av de viktigaste leverantörerna inom flödeskraftssektorn, har redan laddat upp en fjärdedel av sina nästan 50 000 enheter i portalen i Data Standard-kvalitet. För användarna innebär detta omfattande data som kan användas och ytterligare berikas genom hela konstruktionsprocessen.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title