Annons

ERP/CASE: Jeeves i fokus när BBGRUPPEN satsar mobilt

För den som vill bli en av deltagarna i den fjärde industriella revolutionen är en översyn av både IT-system och verksamhet en god idé. ERP och modern datahantering är inget undantag, utan har tvärtemot visat sig vara en av tidens kritiska utvecklingspunkter.
Detta faktum hade lås- och säkerhetsföretaget BBGRUPPEN framför ögonen och man såg möjligheterna att nyttja utvecklingen till sin fördel. Resultatet blev en en större investering i framförallt mobilitetslösningar. Och för ändamålet valdes Jeeves ERP och ”modulen” Jeeves Mobilitet.

BBGRUPPEN är en rikstäckande företagsgrupp som levererar produkter och smarta lösningar inom lås, säkerhet och inredning till fastigheter och byggen. Man konsulterar, levererar, installerar, driftsätter, underhåller och bidrar med sin kompetens till sina kunder under hela vägen.

Samverkar med ERP-lösningen. Branschen ställer höga krav med lagar och regler från flera olika håll. BBGRUPPENS främsta utmaningar ligger därför i att de har en utspridd organisation med höga krav på ordning och reda. I detta var Jeeves Mobilitet och fältserviceappen till stor hjälp.

– Absolut, inte minst med avseende på att vi samlar flera tidigare funktioner i ett och samma system, säger Bernt Gustavsson, IT-chef på BBGRUPPEN.
Han tillägger att det mobila ramverket samverkar med ERP-systemet i realtid och man är alltid uppdaterat oavsett var man befinner sig. Gränssnittet anpassas utifrån användningsområden. För servicetekniker och personal ute på fältet innebär det ett enklare, mer flexibelt arbete.

Optimering av appen. Under projektet har man använt sig av Jeeves mobila designklient och optimerat appen enligt BBGRUPPENS behov.

– Det är det som gör vår mobila lösning unik, konstaterar Jens Johansson, leveransansvarig för projektet. Designklienten är så lättillgänglig att BBGRUPPEN själva kan optimera appen. Vårt mål med projektet är att ge dem verktyg så att de kan sköta utvecklingen och sedan optimera den på egen hand.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title