Annons

ERP: Därför valde Camfil att satsa på Dynamics 365 med Implema som IT-partner

Samarbetsavtalet innefattar förutom support och förvaltningstjänster även hantering av de kontinuerliga uppdateringar Microsoft släpper flera gånger per år, där alla kunder med Dynamics 365 ligger på senaste releasen, kallat One Version.

Därför satsade Camfil på Dynamics 365
Det är ingen liten spelare som Implema fått som kund. Camfil-gruppen har sitt huvudkontor i Stockholm och har 30 produktionsenheter, 6 R&D-center, lokala försäljningskontor i 30 länder, cirka 4 800 anställda och växer stadigt.
Positionen som ledande tillverkare av renluftslösningar av premiumklass har man vunnit i kraft av en rörelse som förser marknaden med kommersiella och industriella system för luftrening och stoftavskiljning som förbättrar produktivitet och utrustning, minimerar energianvändning och gynnar människors hälsa.
Denna verksamhet bygger i sin tur på en helhetssyn; en kultur där man – från design till leverans och över hela livscykeln – överväger effekterna av vad Camfil gör både för människor och i världen runt omkring.
Anders Hedenros, Camfils CIO, konstaterar att man genom ett nytt tillvägagångssätt för problemlösning, innovativ design, exakt processkontroll och ett starkt kundfokus tagit fram lösningar som sparar mer och använder mindre – så vi alla kan andas lättare.

Camfils svenska anläggning.

Varför satsade Camfil på Microsofts Dynamics 365 och One Version och Implema som partner?
– Vi har tidigare haft fler olika installationer av Dynamics i koncernen, med olika versioner och olika lösningar. Med Dynamics 365 och Microsofts tänk kring One Version, så tillåter detta att vi kan ha samma lösning på hela koncernen, vilket är ett viktigt steg i att harmonisera våra processer i koncernen och göra det mer transparent internt på Camfil mellan olika länder, säger Camfils CIO.

Smidiga övergångar till nya releaser
Implemas roll är att säkerställa att Camfil smidigt kan göra dessa övergångar när nya releaser släpps och säkerställer att Camfil kan ta till sig den senaste utvecklingen och ligger i framkant på de möjligheter som ges av deras val av Microsoft Dynamics 365. Camfils val av Dynamics 365 och med de kontinuerliga uppdateringar som kommer med det har flera fördelar som i korthet sammanfattas av Viktor Lundqvist, affärsområdeschef för Microsoft Dynamics på Implema:
– Den stora vinningen med Dynamics 365 och One Version är att våra kunder som väljer denna lösning alltid har ett uppdaterat affärssystem och slipper stora omfattande uppgraderingar. Releaserna sker istället per automatik upp till åtta gånger per år. Lundqvist fortsätter:
– Det är ett klokt sätt att såväl riskminimera som att ha kostnadskontroll. Att dessutom välja att ta detta stöd av Implema gör processerna lättare för kunden, då vi stöttar alla våra Dynamics 365-kunder med dessa tjänster och på så vis också får stordriftsfördelar, vilket gynnar Camfil i detta fall. Implema har en djup kunskap i de releaser som släpps som inte en enskild kund kommer ha möjlighet att själva ha.

Specialister på snabba implementationer
Om Implema har PLM&ERP News tidigare gjort flera reportage. Skälen är goda: Bolaget är en av landets ledande specialister på att snabbt implementera affärsstödslösningar baserat på framstående affärssystem som SAP och Microsoft Dynamics. Man har mer än 20 års erfarenhet av affärskritiska projekt bland svenska och internationella företag.
Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm men man har också lokala kontor i Göteborg, Malmö, Helsingborg, Jönköping, Linköping, Karlstad, Västerås, Sundsvall, Umeå och eget driftscenter i Örebro. Bolaget grundades 1998, omsätter 230 miljoner kronor och har 140 medarbetare.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title