Annons

ERP: Jeeves och Garp bland flera företag som får en ny storägare när Partners Group köper Forterro för 11 miljarder kronor

Även Forterro-chefen, Dean Forbes, talar om de tillväxtmöjligheter bolagen i gruppen kan uppnå.
– Under det senaste året har vi ägnat mycket tid åt att utveckla strategier för tillväxt och investera i de människor och den infrastruktur vi behöver för att uppnå en helt ny vision – något som vi har kallat ’Forterro 3.0’, säger han och tillägger:
– Den sista biten i pusslet var att samarbeta med en investerare som skulle dela denna vision med oss, och Partners Group är rätt partner för oss.

NÖJDA MED AFFÄREN. På bilden från vänster till höger: Simon Anliker, Partners Group; Charles Rees, Partners Group; Paul Smolinski, Forterro; Dean Forbes, Forterro; Bilge Ogut, Partners Group; Lara Kuendig, Partners Group; Ivan Urosevic, Partners Group; Simon Kohlenberger, Partners Group.

STARK TILLVÄXT
I pressmaterialet runt affären skriver man att, ”investeringen följer ett år med fantastiska finansiella resultat, där Forterro nyligen avslutade sitt starkaste år i företagets historia och särskilt anmärkningsvärd tillväxt i både återkommande intäkter och EBITDA.”
Vi ska också konstatera att Forterro har utvecklats snabbt. Bolaget är via sina dotterbolag ERP-partner till mer än 10 000 europeiska tillverkningsföretag på midmarket-sidan i Europa. Denna tillväxt började i samband att bolaget grundades 2012. Efter detta har man steg för steg vuxit till att nå dagens europeiska storlek.
– Denna resa har inneburit att vi har utvecklats från en nordiskbaserad ERP-leverantör för tillverkning till en pan-europeisk grupp av specialiserade ERP-företag, säger Bilge Ogut, partner och chef för private equity-teknologi på Partners Group. Vi kom till förhandlingsbordet övertygade om kvaliteten på Forterros produkter och människorna i organisationen. Men det är koncernens utsikter för tillväxt – underbyggd av dess exceptionella resultat för 2021 – som har gjort oss riktigt förväntansfulla över vår väg framåt tillsammans.”

1 + 1 = 3
Dean Forbes, Forterro-chefen, säger att ett plus ett, under rätt förutsättningar kan bli tre.
– Absolut, vi är redo att bli mer än summan av våra delar, sa han. Vi tar tillsammans med Partners Group idag steget att påbörja en resa mot att bli en enhetlig, abonnemangsbaserad plattform.
Detta är ett intressant statement, som indikerar på att man steg för steg ska slå ihop verksamheter, där flera lösningar kommer att fungera inom ramen för en större molnplattform. Det han talar om, SaaS, mjukvara som tjänst – som är en av tidens tydliga utvecklingslinjer – och ”en molnklar ERP-plattform med ett bredare utbud av funktioner som kommer att tjäna den industriella midmarketområdet på djupet,” är goda indikatioiner på en sådan utveckling. Klart är att det torde finnas en rad skalfördelar att skapa en gemensam plattform för en grupp at tio bolag med liknande lösningar.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title