Annons

Europas största 3D-printade byggnad under uppförande i Tyskland med COBOD-skrivare

Europas största 3D-utskrivna byggnad byggs av PERI i staden Heidelberg, Tyskland, med COBODs BOD2-skrivare. Byggnaden är 54 meter lång, 11 meter bred och 9 meter hög. Den är avsedd att husera ett ett IT-serverhotell. Projektet är gjort för Heidelberg IT Management, vilket är en moln- och datacenterleverantör.
Denna Europas största 3D-printade byggnad är initierad av KRAUSGRUPPE, en projektutvecklare, byggare, investerare, fastighetsförvaltare och mäklare i Heidelbergområdet. Staden har alltid legat i framkant när det gäller innovation eftersom det är en vetenskapsstad. Nu när Campbell Barracks har renoverats kommer staden att ha ett banbrytande testamente av 3D-konstruktionsutskriftsteknik som kommer att revolutionera byggsektorn. Detta banbrytande projekt byggs för Heidelberg IT Management GmbH & Co. KG, en moln- och datacenterleverantör.
Byggprocessen startade den 31 mars och förväntas vara klar i slutet av juli 2023. Den kommer att bli en av de mest tekniskt avancerade och innovativa byggnaderna i regionen.
- Som ett oberoende familjeföretag med en lång tradition och en framtid framför oss vill vi främja innovativa byggmetoder i Heidelberg och bidra positivt till hållbara byggmetoder, säger Hans-Jörg Kraus, managing partner för KRAUSGRUPPE.

PERI 3D Construction, en pionjär inom 3D-konstruktionsutskriftsindustrin, tillhandahåller know-how för 3D-utskriftsprocessen och använder alltså COBODs BOD2 3D-konstruktionsskrivare för att printa ut byggnadens väggar. PERI drar fördel av skrivarens höga utskriftshastigheter och planerar att slutföra utskriften av väggarna i detta storskaliga projekt på bara 140 timmar, vilket motsvarar att skriva ut 4 kvadratmeter byggnad per timme.

COBOD-printern in action i Europas nya rekordbygge för denna teknik.

Stor design och utförandefrihet
Henrik Lund-Nielsen, grundare och direktör för COBOD säger i en kommentar:
– I detta unika projekt betonar PERI två av de viktigaste fördelarna med 3D-konstruktionsutskrift; utförandehastighet och designfrihet. På grund av detta kan vår teknik utföra allt från väderkvarnstorn för materialbesparingar över lågprisbostäder i Afrika till arkitektoniska kontorsbyggnader i Tyskland.

Arkitekterna från SSV Architekten och Mense Korte, som samarbetat i projektet, ägnade mycket uppmärksamhet åt utformningen av väggarna, vilket är mycket unikt sett i renderingarna av serverhotellet. Dr. Fabian Meyer-Brötz, VD för PERI 3D Construction GmbH, kommenterade:
– Baserat på parametrisk design, dokumenterar den speciella väggdesign som används i byggnaden den enorma designfrihet som COBOD BOD2 3D-skrivaren möjliggör. Vi är mycket stolta för att kunna realisera vår hittills största byggnad med detta projekt.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title