Annons

FACTORY HIGHWAY: Helheten i fokus när B&R Automation och ABB möter fordonsindustrins behov kring elektrifiering

Allt fler industrifordon elektrifieras:
– Så är det, miljöpåverkan från den här typen av fordon kan inte ignoreras, fortsätter Oscar Lundhede, som också konstaterar att det redan idag finns det starka motiv för flera segment inom industrin till att ställa om.

Oscar Lundhede, affärsutvecklare på B&R.

– I många fall är ett elektriskt arbetsfordon mer lönsamt att använda och underhålla. I andra fall behöver man minska partikelutsläpp och buller i olika typer av områden. Även krav från beslutsfattare och investerare skyndar på omställningen. Sammantaget gör det att efterfrågan nu ökar kraftigt globalt på olika typer av elektrifierade arbetsfordon.

VÄNTAR PÅ FULLBORDADE LÖSNINGAR
Lundhede påpekar vidare att förr eller senare kommer de flesta fordon genomgå den här omställningen enbart baserat på ekonomiska fördelar. Många globala fordonstillverkare har kommit en bit på resan, medan de mindre fortfarande inväntar mer fullbordade lösningar.
– Men starkast incitament, både kostnadsmässigt och från investerare, finns idag inom gruvindustrin. Även maskintillverkare av hamnfordon, båtar och stadsnära arbetsfordon har starka drivkrafter att snabbt ställa om. Där är driftkostnaderna för att använda dieselfordon redan idag stora och förväntas att öka ytterligare, hävdar B&Rs affärsutvecklare.  

– Vi vill bidra med vår expertis och partnerskap för att hjälpa våra kunder att på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt minska sina fordons utsläpp, säger Oscar Lundhede.

ÖKAT UTBUD
GENOM SAMARBETE
Sedan B&R Industrial Automation blev en del av ABB 2017 har de båda företagen dragit nytta av varandras kompetenser och kontaktnät. Det har i sin tur lett till en bredare portfölj av lösningar för företagens kunder.
– Integrering av robotlösningar mot processindustrin är ett bra exempel på hur vi tar det bästa från våra portföljers lösningar och levererar världsledande produktivitet, säkerhet och support. Erfa-renheterna från det samarbetet tar vi nu vidare för att stärka erbjudandet ytterligare till våra respektive kunder inom mobil maskintillverkning. Elektrifieringen är en omfattande omställning som normalt kräver både stora resurser och utvecklingskostnader. Dessutom kan miljöpåverkan från den här typen av fordon inte ignoreras. Vi vill bidra med vår expertis och partnerskap för att hjälpa våra kunder att på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt minska sina fordons utsläpp, avslutar Oscar Lundhede.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title