Annons

Fem nycklar till att ta sig an fjärde industriella revolutionen

Att bygga upp en personalstyrka som förstår och kan utnyttja data och teknik för att nå framgång blir centralt i den här omställningen. Datakunskap handlar om att effektivt kunna bearbeta, tolka och agera utifrån data för att i slutändan fatta bättre beslut.

Fem nycklar på vägen mot robusta upplägg
Så här ser de fem strategiska delarna ut, enligt Qlik, för ledare som vill lansera ett robust och fungerande initiativ för ökad datakunskap:

 1. Planering och vision
  Som vid alla bra initiativ måste ledarna sätta tonen. Organisationer kan identifiera personer som förankrar datadrivna metoder i sitt dagliga arbete och kommunicerar fördelarna till sina medarbetare.
 2. Kommunikation
  Lyft datakunskapens nytta. När personalen förstår vinsterna med ett datadrivet arbetssätt kommer det att ge dem en känsla av spänning, egenmakt och motivation att forma sin karriär i enlighet med industri 4.0-utvecklingen.
 3. Bedömning av personalstyrkan
  För att se till att datakompetensprogrammet startar ordentligt är det viktigt att gruppledarna inte gör antaganden om medarbetarnas förmågor. Uppmuntra dem i stället att delta i en bedömning av sina nuvarande datakunskaper. Därifrån kommer resan till att tro på nyttan med data att börja utifrån varje enskild person.
 4. Kulturell förändring
  Företag bör behandla datakompetensprogrammet som vilken annan form av förändring som helst. Introducera programmet och dess mål att föra teamet framåt mot att uppfylla kraven på databehov i industri 4.0 och väv gradvis in betydelsen av data i företagskulturen.
 5. Mätning
  Inget program är komplett förrän det finns verktyg för att mäta dess framgång. Definiera en tydlig tidslinje och markera positiva delmål som exempelvis hur många kurstillfällen som genomförts. Det finns också certifikat som anställda kan få för sin datakunskap.
Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title