Annons

Good Solutions vässar plattformen med köp av startup

Svenska programutvecklaren- och leverantören av lösningar för att med realtidsdata på tillverkningssidan, Good Solutions, tar över start-up bolaget Hash Mobile. Lösningarna som detta bolag utvecklat handlar om att, ”möjliggöra faktabaserade beslutsprocesser även för arbeten som görs manuellt.”
Genom förvärvet förväntas Good Solutions växa snabbare och och få en samlad omsättning kring 30 miljoner kronor.

– Hash Mobile är precis som Good Solutions ett innovativt produktbolag som skapar mätbara effektiviseringsvinster för den moderna industrin. Tillsammans kan vi ännu bättre hjälpa våra kunder ta bättre beslut och nå produktion i världsklass, säger Good Solutions VD, Mikael Persson, i en kommentar.

I och med köpet, hävdar han, växlar Good Solutions upp sin satsning på smart beslutsstöd på den gemensamma plattformen, RS Production, för datadriven produktion.

Handhållna checklistor. – Kombinationen av realtidsdata från RS Production och data direkt från operatörer och underhållspersonal med Hash Mobiles teknologi skapar nya möjligheter för en smart industri. Oavsett om det gäller att hjälpa våra kunder uppnå mål inom hållbarhet, effektivitet eller säkerhet, säger Robin Ottenfelt, grundare av Hash Mobile.
Genom Good Solutions köp växlas etableringen av Hash Mobile som en standardplattform för handhållna checklistor och formulär upp.
– Att vi framöver kan använda realtidsdata från RS Production för att visa rätt instruktioner vid rätt tillfälle kommer vara ännu mer värdefullt för våra kunder, säger Robin Ottenfelt.

Ny affärsmodell. Om mjukvaran RS Production kan noteras att den har levererats till över 150 fabriker och 2017 omsatte bolaget 21,5 miljoner.
Hash Mobile har drivits som ett startupbolag och omsatte 2017 knappt 3 miljoner. Genom övertagandet är fokus nu en affärsmodell som tryggar leveransen till Hash Mobiles befintliga kunder och bidrar till Good Solutions mål avseende både tillväxt och resultat. Den gemensamma organisationen omfattar omkring 20 personer.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title