Annons

Goodtech tar hem beställning på robotceller från Nobel Biocare

Goodtech ska effektivisera Nobel Biocares verksamhet genom leverans av robotceller. Det börsnoterade automationsföretaget (Oslo) är specialister inom automatisering, industriell IT, miljöteknik och avancerad industriell produktionsteknik.
Affären avser robotiserade turn key-lösningar för automation av CNC-maskiner.
- Nobel Biocare i Karlskoga expanderar kraftigt med flera stora investeringar på automationsområdet. Vi ser förstås fram mot att göra den här resan tillsammans med Goodtech. Bolaget är mycket kompetent som totalleverantör inom automation, säger Björn Albertus, ingenjörsansvarig på Nobel Biocare i Karlskoga.

Nobel Biocare är världsledande inom innovativ implantatbaserad dental restaurering – från enskilda tänder till kompletta uppsättningar.

Installationen som Goodtech ska göra handlar om robotar som ska hämta berabetade detaljer från CNC-maskiner och skicka dem vidare till en station där de rengörs och därefter får kvaliteten automatiskt kontrollerad med hjälp av ett visionssystem. Utrustningen är konstruerad för avancerad teknisk hantering med hög tillgänglighet och för obemannad produktion.

För Goodtech är beställningen en viktig framgång och koncernchefen, Eric Staurset, ser beställningen av robotcellerna som starten på ett långvarigt samarbet. Den norska automationsspecialisten har sammantaget 350 medarbetare, varav ca 60 stycken på kontoret i Karlstad.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title