Annons

Han blir ny VP för Fluid Power Technology i mångmiljard-koncernen Dacke Industri

Nordstjernan-ägda Dacke Industri har utsett Mikael Lundgren till VP, Vice President, för divisionen Fluid Power Technology, från och med den 1 november 2022. Utnämningen av Lundgren ska ses i skenet av de senaste åren av stark tillväxt för denna industrigrupp. Dacke Industri har i dagsläget 17 dotterbolag, över 1600 anställda över hela världen. Omsättningen ligger på över 4 miljarder kronor och tanken är att med den nye ledaren ta steg mot en större expansion.
”Vi effektiviserar och optimerar våra divisioner för Fluid Power Technology, Air Technology & Electromechanics, Special Technology, Electronics och Building Systems & Products,” skriver bolaget i en pressrelese.
Mikael Lundgren kommer fortsättningsvis parallellt med rollen som VP för Fluid Power Technology, ha kvar sin nuvarande och viktiga roll som VD för PMC Hydraulics Group, en nordisk ledare på området hydraulsystem och komponenter för kunder inom industri, energi, mobil och marinsektorerna.

Lundgrens erfarenheter inom gruppverksamheten sträcker sig långt tillbaka. Han började som VD för ett av dotterbolagen i Sverige 2005. Efter några år tillträdde han som VP Key Accounts, med ansvar för de globala OEM-kunderna i koncernen och var en del av koncernens ledningsgrupp. Före 2005 har Mikael Lundgren haft flertalet VD-befattningar och tyngre produktionsledningsroller i flera industriföretag, bland annat inom Cardo Group.
– Det är med spänning och glädje jag fortsätter resan och utvecklingen av Fluid Power Technology divisionen, där jag har varit en del av grunden och den långa historian inom Dacke Industri när Nordstjernan förvärvade PMC Group. Det finns en logik i att skapa en division med tydligt fokus på hydraulik tillsammans med dotterbolagen Arcos Hydraulik, PMC Cylinders och PMC Hydraulics. Jag ser fram emot att arbeta med divisionen för att fortsätta att utveckla de befintliga bolagen inom Power, Motion & Control, säger den nytillträdde vice VDn.

Lars Fredin, VD och koncernchef på Dacke Industri konstaterar i en kommentar att man värdesätter Lundgrens kompetens och långa erfarenhet:
– Jag har högt förtroende för Mikael med sin bakgrund inom hydraulikområdet. Det skapar möjligheter för att fortsätta att utveckla våra befintliga bolag, samtidigt som vi ser stor potential för fler förvärv och affärstillväxt framöver, säger han.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title