Annons

Hexagon släpper ny version av PV Elite för design och analys av tryckkärl och värmeväxlare

Utmärkande för Hexagons är att man är världsledande när det gäller digitala lösningar och plattformar som kombinerar sensorer, programvara och autonoma teknologier. Detta framför allt ifråga om industriell produktion och anläggningsutveckling. Här har man proaktivt hakat på de senaste årens digitaliseringstrender och skapat vassa realtidslösningar, liksom öppningar för ”closed-loop” tillverkning, inte minst med den i förra veckan släppta nya Nexus-plattformen.
En viktig roll i att vässa produktionsanläggningar och fabriker spelas av Hexagon Asset Lifecycle Intelligence-division, vars lösningar sätter data i arbete för att, som man bolaget beskriver saken, ”öka effektivitet, produktivitet, kvalitet och säkerhet inom branscher som industri, tillverkning, infrastruktur, offentlig sektor och mobilitets-applikationer.”
Dagens nyhet är att divisionen lanserar den nya versionen av PV Elite, som är en programvara för konstruktion, analys och utvärdering av kärl och värmeväxlare. Bland de viktiga förbättringarna är att versionen försetts med alla nödvändiga verktyg för att kunna utföra en lång rad analyser av kärl och gränsdefinierande dataingångar och därmed ge ingenjörer möjlighet att konstruera effektivt och med hög säkerhet.

Sedan introduktionen av PV Elite för 30 år sedan har lösningen hjälpt användare konstruera utrustning för de mest extrema användningsområdena. Den nya versionen av programvaran erbjuder utökad funktionalitet för oslagbar säkerhet.

Optimerar teknisk design
Kristin Coyle, produktägare på Hexagons Asset Lifecycle Intelligence-division, summerar den saken så här:
– Konstruktörer av tryckkärl arbetar med projekt som varierar stort vad gäller storlek, typ och material. Den nya versionen av PV Elite ger dem allt de behöver för att förbättra sin produktivitet, spara tid och optimera teknisk konstruktion med hjälp av utökad datafunktionalitet. Det är dessutom enklare än någonsin att lära sig och använda lösningen, vilket innebär att den är idealisk för användare som behöver starta snabbt och kunna lita på säkerhetsberäkningarna.

Versionen inkluderar:

  • EN 13445 kodförbättringar, som förenklad utmattningsanalys, krypningskonstruktion och spränglast för horisontella kärl.
  • Analys av rektangulära kärl för alla koder som stöds.
  • Nordamerikanska uppdateringar av vind och seismiska datakoder
  • Förbättringar av materialdatabasens användarupplevelser

Vidare kan konstateras att användarupplevelsen i den nya versionen av PV Elite har förbättrats vilket gör den enkel att lära sig, starta och använda både av nya och erfarna konstruktörer. Lösningen förenklar datainförande genom att dela upp den i subset och analys kan göras för hela kärlet eller för individuella komponenter (som skal, munstycke, flänsar etc).

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title