Annons

IBM och det nya avtalet som ÖKAR PULSEN inom AI

Hur utvecklar man bäst nya tjänster baserade på IBM:s hårdvaruplattformar och innovativa teknologi inom AI och kognitiv IT? För Borås-företaget Pulsen var saken glasklar: Snabbaste vägen till framgång är givetvis att teckna ett partneravtal med IBM. Den saken är nu avklarad och Pulsen är nybliven medlem i IBMs Ecosystems Expansion-program.
Det nya avtalet gäller mellan 2018-2020 och samarbetet ger Pulsen ytterligare möjligheter att ta ett helhetsansvar för IT-driften och de system som måste kommunicera med varandra via Pulsens datacenter liksom tjänster som anropas i molnet.
– Behovet att sammanställa och analysera stora mängder data och komplex information är i dag oerhört stort. Genom att utveckla vårt mångåriga och framgångsrika samarbete med IBM till att omfatta AI-baserad teknik får vi nu bättre möjligheter att erbjuda våra kunder lösningar som skapar en snabb och tydlig affärsnytta, säger Martin Hogmalm, VD för Pulsen Production.

– Genom det nya avtalet får våra kunder tillgång till nya tjänster och lösningar som kommer att stärka deras konkurrenskraft samt affärsvärdet de får ut av sin IT-miljö. Jag ser fram emot att vi nu kan bredda våra gemensamma erbjudanden och utveckla nya tjänster inom bland annat AI och kognitiva system för IBM:s hårdvaruplattformar, kommenterar Peter Nilsson, Country Manager, IBM Systems.

Familjebolag med 1300 anställda. Om Pulsenkoncernen ska sägas att detta familjeägda koncernbolag inte är någon liten spelare. Man har drygt 1300 anställda inom koncernen och omsätter 2,7 miljarder kronor.

– Nu får tillgång till ytterligare kompetens och tekniska lösningar i framkant av utvecklingen och vi kan därmed ta ett viktigt steg i arbetet att vässa våra kunderbjudanden, säger Pulsen Retails chef, Mika Vikman.

– Vår egen kunskap inom retail och e-commerce i kombination med att vi nu får tillgång till ytterligare kompetens och tekniska lösningar i framkant av utvecklingen gör att vi kan ta ett viktigt steg i arbetet att använda kognitiva lösningar och AI för att förädla data. Det kommer i sin tur ge våra kunder nya möjligheter att utveckla och förbättra service, tjänster och köpupplevelse, säger Mika Vikman, VD Pulsen Retail.

Pulsen är sedan flera år guldpartner till IBM. Bolagen har ett omfattande och framgångsrikt samarbete inom drift- och kapacitetstjänster baserade på IBM Power. Pulsen har använt IBM som IT-plattform sedan år 1964.

Partnerprogrammet Ecosystems Expansion syftar till att utveckla IBM:s hårdvaruaffärer genom strategiska samarbetsavtal med marknadens främsta partner.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title