Annons

IMPLEMA ångar på i tillväxtspåret: Han blir ny chef för tillväxt och bolagsköp

ERP. Sedan investmentbolaget Litorina inträde som majoritetsägare i affärssystems-specialisten Implema under fjolårsösten har det hänt en hel del i bolaget ifråga om offensiva satsningar. Framför allt handlar det om sånt som kan bidra till en snabb tillväxt för denna SAP och Microsoft Dynamics-expert. Man vill växa både organiskt, genom uppköp och genom partnerskap med bolag vars lösningar är spetsiga och kan addera kapabilitet till företaget. Det nyligen annonserade strategiska partnerskapet med Planacy är ett exempel på det senare. Planacy som har en "best of breed-lösning" för automatiserad och datadriven finansiell planering. Men lika viktigt är att bemanna Implema med tjänster och folk som kan bidra till att tillväxten accelererar.
PLM&ERP News har t ex tidigare rapporterat att bolaget tillsatt Lars Wollung, som styrelseordförande. Han har en bakgrund bland annat som CEO för konsultbolaget Acando och ett flertal tunga styrelseposter inom IT. Efter detta har man tillsatt flera nya poster i bolaget, med missionen att skapa accelererad tillväxt som främsta uppgift. Så har Sara Storm (f d Larsen), specialist på komplex B2B-försäljning och en av Sveriges ledande experter inom social selling, intagit på nyckelpositionen som VP för New Business-bitarna. Och här kommer en till ny position:
Man har tillsatt en “Head of Growth and Acquisitions”. Till den nyinrättade tjänsten har man rekryterat Viktor Lundqvist, fram till nyligen Business Unit Director Dynamics på företaget.
- Jag har varit med på flera tillväxtresor tidigare, erfarenheter som jag kommer att ha stor nytta av i min nya roll. Förutom att fortsatt få jobba nära vår visionära vd Jörgen Aronsson, är det extra roligt att ha med oss Litorina och vår nya styrelseordförande Lars Wollung, som bidrar med kompetens och muskler, säger Lundqvist.

Lundqvist är utbildad civilingenjör och har en Master of Science in Computer
Engineering från Linköpings universitet. Han har har en lång och gedigen erfarenhet inom framför allt området molnlösningar och digital transformation, bland annat som VD för Innofactor. Han har vidare arbetat i tio år på Medius i olika roller, bland annat som vd och som
Global Head of Consulting. På Implema har Lundqvist varit i drygt tre år.
– Vi tar nu stora kliv i vårt arbete med att accelerera vår tillväxtresa. Att tillsätta en Head of Growth and Acquisitions är ett naturligt nästa steg. Viktor Lundqvist, med sin gedigna kompetens och tidigare erfarenheter, är som klippt och skuren för uppdraget, kommenterar Jörgen Aronsson, CEO på Implema.

Om Implema ska noteras att bolaget funnits med på banan ett bra tag. Man har levererat affärskritiska projekt sedan 1998. Tioll dags dato har man 180 medarbetare på 10 kontor, från Malmö i söder till Umeå i norr. Omsätter ligger på ca 300 miljoner årligen.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title