Annons

Industrikonsulten Prevas storsatsar inom LIFE SCIENCES

”Med 30 års erfarenhet av projekt och produktutveckling inom Life Science har Prevas profilerat sig som en kompetent partner i utveckling av medicintekniska produkter. Nu genomför företaget en dedikerad satsning inom Life Science.” Det berättar den svenska industrikonsulten i en pressrelease om denna satsning. Life Science-industrin utvecklas snabbt, digitaliseringstrenden är tydlig och i detta menar sig Prevas ha en tung och efterfrågad kompetens.

I sak är Prevaslösningar och satsningar relaterade till medicinsk utrustning, diagnostik och automatiserad produktion av läkemedel och instrument ingen nyhet. Bolaget har funnits på området sedan tidigare och rRedan idag står branschen för cirka 20 procent av Prevas omsättning.
Bland kunderna återfinns både större etablerade företag som GE HealthCare, Novo Nordisk, Alere, Baxter Gambro, HemoCue, Nobel Biocare och Maquet Critical Care men även många mindre företag som exempelvis QuickCool, Kontigo Care, Zenicor och Exseed Health.

– Vad vi nu genomför är en fokuserad satsning inom Life Science, med ett utökat tjänsteutbud samt marknadstäckning med mål att kraftig öka omsättningen inom de närmsta åren, säger Björn Andersson, ”Product Development Solution Manager” på Prevas.

– Vi kan med sin erfarenhet inom Life Science hjälpa kunder hela vägen från utveckling till certifiering av produkter och tjänster, säger Prevas’ Björn Andersson.

Snabbt växande områden inom koncernen. eHealth och mHealth är snabbt växande områden där Prevas är engagerade i flera projekt tillsammans med sina kunder. Det handlar till exempel om olika produkter och tjänster som hjälper konsumenter att diagnostisera sig själva. Tjänsterna stöds av uppkopplade instrument, analys av användardata och molnlagring. Digitaliseringen erbjuder de tekniska möjligheter, samtidigt som människor blir allt mer intresserade av att övervaka sin hälsa. De skärpta myndighetskraven ställer höga krav på produktutvecklingen inklusive appar och mjukvara.
– Vi kan med sin erfarenhet inom Life Science hjälpa kunder hela vägen från utveckling till certifiering av produkter och tjänster, säger Björn Andersson och pekar i sammanhanget också på att bolagets Center of Excellence inom Life Science omfattar cirka 150 ingenjörer och experter.
Företagets kontor i Sundbyberg i Stockholm är certifierad enligt ISO13485 och mankan även erbjuda konsulter och konsulttjänster inom validering och Quality Management både för R&D och produktion med expertkunskap inom GMP, GAMP, IVDR, MDR och ISO13485.
– Det skapar bra förutsättningar för oss att driva utveckling av medicintekniska produkter, avslutar Andersson.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title