Annons

Jaguar Land Rover i partnerskap med NVIDIA för att utveckla AI-drivna fordonssystem

Den lösning man jobbar med är alltså baserad på NVIDIA DRIVE Hyperion, som har DRIVE Orin-centraliserade AV-datorer, DRIVE AV och DRIVE IX programvara, säkerhets- och nätverkssystem samt surroundsensorer. DRIVE Orin är bilens AI-hjärna och driver Jaguar Land Rovers operativsystem, medan DRIVE Hyperion är det centrala nervsystemet.

JLR UTNYTTJAR ÄVEN EGENUTVECKLADE DATACENTERLÖSNINGAR
Jaguar Land Rover kommer också att nyttja egenutvecklade datacenterlösningar, med NVIDIA DGX för utbildning i AI-modeller och DRIVE Sim-programvara, som bygger på NVIDIA Omniverse för fysisk simulering i realtid.
Jaguar Land Rovers programvarudefinierade funktioner och dess heltäckande verifierings- och valideringsarkitektur kommer, menar man, att möjliggöra leverans av innovativa assisterade och automatiserade körtjänster under bilens hela livslängd via trådlösa programuppdateringar.
Jaguar Land Rover-chefen, Thierry Bolloré, har stora förhoppningar kring samarbetet:
– Vårt långsiktiga strategiska partnerskap med NVIDIA kommer att frigöra en värld av möjligheter för våra framtida fordon när vi fortsätter på vår väg mot att bli ett globalt, digitalt kraftpaket att räkna med.

– Flottor av programvarudefinierade, programmerbara bilar kommer att erbjuda nya funktioner och tjänster under fordonens livstid, säger NVIDIA-chefen, Huang Jensen.

FÖRVANDLAR FORDONSINDUSTRIN
Att även NVIDIAs grundare och CEO, Jensen Huang, är positiv till vad samarbetet kan innebära är förväntat:
– Nästa generationen bilar kommer att förvandla fordonsindustrin till en av de största och mest avancerade teknikindustrierna. Flottor av programvarudefinierade, programmerbara bilar kommer att erbjuda nya funktioner och tjänster under fordonens livstid. Vi är glada över att samarbeta med Jaguar Land Rover för att skapa framtidens transporter och de mest avancerade bilarna, säger han.
Jaguar Land Rover har som mål att uppnå netto noll koldioxidutsläpp i hela sin leveranskedja, sina produkter och verksamheten senast år 2039.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title