Annons

Jernbro-koncernen i fortsatt satsning på den norrländska industriboomen – köper ytterligare ett företag

GISAB-chefen, Boris Lindberg, tillägger i en kommentar att GISAB och JF Mek under de senaste åren arbetet tätt ihop med varandra.
– Vi ser det som en naturlig del i processen att JF Mek nu ingår i GISABs organisation. Med deras kompetens och erfarenhet inom branschen samt deras breda kontaktnät kommer GISABs och Jernbros expansion i Kiruna och i regionen som helhet att stärkas, säger Boris Lindberg, VD på GISAB.
–Tillsammans blir vi både mer konkurrenskraftiga och får bättre förutsättningar att serva våra kunder på bästa möjliga vis , säger Johannes Johansson, VD för JF Mek.

Klok satsning i expansiv region
Satsningen som Jernbro-koncernen gör är affärsmässigt mycket rimlig utifrån den kraftfulla tillväxtboom som kommer i spåren av satsningar på fossilfritt stål, batteritillverkning, malmbrytningsanläggningar och annat som präglat utvecklingen i Sveriges norra delar under de senaste åren. Allt sånt som innebär underhållsbehov av industrianläggningar.
Jernbro-koncernen är i denna kontext en av Sveriges ledande aktör inom industriellt underhåll och projekt och omsätter ca 1,7 miljarder. Varje dag, året om, hjälper man svensk industri och ägare av samhällsinfrastruktur att producera säkrare, effektivare och mer hållbart.
Bolaget har kompetensen och de ingenjörs- och utförarresurser inom underhåll och övriga teknikdiscipliner som mekanik, el, automation och energi som krävs. En viktig faktor i detta är att man också bygger upp den lokala kompetens som behövs och man finns nu nära sina kunder på ett 30-tal platser, där bolagets ca 1000 anställda har specifika kunskaper om kundernas olika processer och utmaningar.

Ledande lokal aktör
Dotterbolaget GISAB är i detta en ledande lokal aktör inom industriellt underhåll och projekt i Norrbotten med en omsättning på ca 400 miljoner och 100-talet anställda. GISAB erbjuder allt från service- och underhållstjänster och komplexa projekt till långsiktiga partnerskap för industrikunder, huvudsakligen inom stål och gruvor. 
Med JF Mek, inriktat mot service och underhåll inom gruvindustrin, stärker man upp de lokala resurserna med dels kompetens, dels ett bolag som omsätter ca 20 miljoner och har 15 anställda. JF Mek hjälper kunder lokalt och runtom i Norrbotten med svetsning, montage, utbildning och konstruktion.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title