Annons

Mannen bakom Tactons globala expansion ny styrelseordförande i växande AI- och digitaliserings-bolag

GJORDE TACTON VÄRLDSLEDANDE INOM CPQ. Christer Wallberg heter en av PLM-, konsult- och IT-branschens mer kända styrelseproffs. Som operativ befattningshavare är han kanske mest känd för att vara mannen bakom konfigurationsföretaget Tactons expansion till att bli ett av CPQ-områdets (Configure, Price, Quote) världsaktörer.
Dagens nyhet är att Wallberg till sina styrelseuppdrag hos andra teknik- och industrirelaterade företag som Prevas, Multisoft och Inducore, nu adderar jobbet som styrelseordförande för IT-HUSET. Detta företag är idag ett bolag inom den europeiska koncernen Lyvia Group. IT-HUSET är duktigt inom digitalisering och har i detta haft några av Sveriges främsta företag, myndigheter och organisationer på kundlistan, som maskinuthyraren Cramo, försäkringsbolaget Skandia, Sveriges A-kassor och Prosero Security Groups Digital Låssmed.
- Jag är mycket glad över möjligheten att arbeta med IT-HUSET och dess dedikerade team. Deras expertis inom digitalisering och AI-kompetensutveckling är avgörande i dagens snabbrörliga affärsmiljö. Jag ser fram emot att tillsammans med ledningen och styrelsen fortsätta att driva företaget mot nya höjder, kommenterar Christer Wallberg den nya positionen.
Med beprövad förmåga att leda snabbt växande företag och dessutom framgångsrikt lett flera börsintroduktioner, är Wallberg väl positionerad att stödja IT-HUSET i dess nästa fas av utveckling, konstaterar också IT-HUSETs CEO, Olof Larsson:.
- Absolut, säger han. Wallbergs strategiska skicklighet, omfattande erfarenhet och energigivande personlighet har redan visat sig vara ovärderliga tillgångar för IT-HUSET, och vi ser fram emot att gemensamt fortsätta utveckla vårt erbjudande inom innovativ digitalisering och generativ AI.

Christer Wallbergs entré som styrelseordförande för IT-HUSET är en tydlig signal om ambitioner inom bolaget att nå en kraftfull tillväxt. Med sin gedigna bakgrund inom ledning av internationella mjukvaruföretag, industri och serviceaffärsverksamhet, kommer Wallberg också att bidra till IT-HUSETs fortsatta tillväxt genom att gemensamt vidareutveckla deras erbjudande.

Goda kommersiella grunder för expansion
Under sin karriär har Christer Wallberg, som noterades i ingressen, innehaft flera ledande positioner, inklusive VD-rollen för Tacton, där han varit en central figur i företagets tillväxt. Han är kort sagt väl positionerad att stödja IT-HUSET i dess nästa fas av utveckling. IT-HUSET är bra på kundspecifik digitalisering och har som sagt flera intressanta case med företag, myndigheter och organisationer som man stött med innovativa lösningar som ökat takten för affärsutveckling och vässat konkurrenskraften. Inte minst är IT-HUSETs kompetens inom AI-utveckling intressanta i ett läge där utvecklingen på området och efterfrågan på tjänster är explosiv. Som kommersiella grunder för expansion är det i dagsläget svårt att tänka sig bättre grogund än just digitalisering och AI-utveckling.

Vi ska slutligen notera att IT-HUSET sedan 2022 är en del av Lyvia Group, som är en stor europeisk aktör som utvecklar och levererar affärskritisk mjukvara och tjänster till kunder över hela världen. Lyvia Group bygger lösningar baserade på egen IP och samarbetar med ledande branschleverantörer för att utveckla sina kunders digitalisering.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title