Annons

KONSULTERNA: Atos-avknoppade Eviden vässar sitt AI- och ML-utbud med Microsofts Azure OpenAI

Atos äger också nordiska PLM- och automationskonsulten IDEAL GRP.
Ingen behöver tvivla på att genomslaget för AI och ML (Machine Learning) nu kommer med närmast explosiv hastighet. Detta gäller i högsta grad för verkstads- och industrisektorn allmänt. En intressant spegling av denna snabba expansion är att de större industrikonsulterna i massiva satsningar nu positionerar sig för att möta efterfrågan. Att storkonsulten Atos’ relativt nybildade dotterbolag Eviden är en av dem som agerar på AI- och ML-områden är bara en av flera speglingar av utvecklingen. I förra veckan rapporterade t ex PLM&ERP News om CGIs nya satsningar på området och idag meddelar alltså Atos att dotterbolaget Eviden samarbetar med Microsoft för att kunderna ska kunna dra fördel av moln-plattformen Azure i samband med generativ AI. Atos är känt på den nordiska marknaden framför allt för sitt köp 2021 av IDEAL GRP, duktigt på PLM och industriell automation baserat på lösningar från framför allt Siemens Digital Industries.
Poängen är att man sammanför Evidens expertis inom maskininlärning och AI med Azure OpenAI-tjänsten. Med sitt team av experter tar Eviden höjd för att företag fullt ut ska kunna utnyttja potentialen hos Microsoft 365 Copilot. Det senare är ett AI-baserat produktivitetsverktyg som samordnar stora språkmodeller (LLM), innehåll i Microsoft Graph och de Microsoft 365 appar som man använder varje dag, till exempel Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams med flera.
- I en tid där innovation är av största vikt, vill fler och fler organisationer utnyttja kraften i generativ AI i sin molnstrategi. Tillsammans med Microsoft förser vi nu våra kunder med nya, avancerade lösningar som gör det möjligt för dem att göra just detta och driva affärstransformation, kommenterade Michael Liebow, Global Head of Cloud på Eviden, satsningen.

Eviden är alltså Atos Groups avknoppade verksamhet som med det nu annonserade avtalet samarbetar med Microsoft för att hjälpa kunder, över olika branscher, att flytta till molnet och underlätta deras användning av Azure OpenAI Service.

AI-fokuserat partnerskap
Eviden kommer att utnyttja sin expertis inom Machine Learning (ML) och AI, och Azure OpenAI Service för att främja gemensamma go-to-market-aktiviteter och för att utöka Evidens AI-drivna industrilösningar. Med sitt team av experter tar Eviden höjd för att företag fullt ut ska kunna utnyttja potentialen hos Microsoft 365 Copilot.

Eviden följer i detta Microsofts metod för att använda AI för att hjälpa företag att optimera data med expertbedömning, identifiering av luckor och implementering av bästa praxis. Detta möjliggör skapande av högkvalitativt innehåll, relevant informationssökning och effektivt AI-drivet samarbete med Microsoft Copilot.

Allmänt ska noteras att Evidens ”Generative AI Acceleration Program” hjälper företag och organisationer att utnyttja, skala och utnyttja kraften i generativ AI med höga förtroendenivåer. Med en positionering i Europa – som spänner över hela AI-spektrumet, från superdatorer (nummer1 i Europa och nummer 3 i världen) till hybridmoln och edge – har Eviden en omfattande expertis och erfarenhet som sammanför tjänster, mjukvara och hårdvara.

Med över 19 500 i sitt hybridmoln tillhandahåller Eviden konsulttjänster på dels Azure-plattformen och dels på andra stora dataplattformar, som Databricks och SnowFlake. Detta för att användare kan industrialisera och skala sina generativa AI-applikationer till robusta lösningar i bra klass genom finjusterade och skräddarsydda generative AI-modeller.

Microsoft och Eviden kommer att investera i att utveckla och leverera generativa AI-lösningar, baserat på Evidens ”Generative AI Acceleration Program”, förstärkt med 8 000 data- och AI-experter spridda över Nordamerika, EMEA och APAC, för att driva klientadoption.

Stark kombination av expertis, IP och acceleratorer
Kombinerat med Evidens expertis, IP och acceleratorer som Knowledge Pilot och Azure OpenAI Launchpad – som ingår i ett komplett utbud av acceleratorer i dess Generative AI Acceleration Program – kommer man att hjälpa organisationer att påskynda införandet av GenAI med molnbaserade teknologier.
– Tillsammans ger Eviden och Microsoft organisationer möjlighet att uppnå mer med AI, kommenterar Kelly Rogan, CVP för Global System Integrators och rådgivande partner för Microsoft, och tillägger: ”Med Evidens erbjudanden och funktioner för generativa AI-lösningar och Azure OpenAI kan vi hjälpa våra kunder att transformera sina verksamheter med datacentrerade och säkra digitala lösningar.”

Tilläggas kan att Eviden Knowledge Pilot är ett AI-drivet kunskapssökverktyg som integreras med befintliga kunskapsarkiv och ökar produktiviteten med 30 %. Den fungerar som en assistent som ger personliga steg-för-steg-guider och insiktsfulla svar, främjar transparens och stärker förtroendet, revolutionerar supportmetoden och sätter nya standarder för kundnöjdhet.

Azure OpenAI Launchpad erbjuder öppen källkodstransparens och framtidsredovis teknik för att enkelt skapa AI-drivna appar. Det här erbjudandet är för programvaruingenjörer med generativ AI och stora språkmodeller (LLM). Designad för att förenkla integrationen har Eviden skapat en robust och säker applikation och distribution.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title