Annons

KONSULTERNA: Semcon stöttar VW i utvecklingen av ny eldriven transportlastbil

Brasilien är ett av världens mest tätbefolkade länder med stora utmaningar när det gäller infrastruktur och mobilitet. Eldrivna fordon utgör ett viktigt steg i att minska luftföroreningar och buller i landets största städer.

Semconchefen Markus Granlund.

KONSORTIUM FÖR E-MOBILITET
År 2019 inledde Volkswagen Caminhões e Ônibus ett konsortium för e-mobilitet bestående av samarbetspartners inom olika utvecklingsområden, såsom produktutveckling och livscykelhantering. Inom ramen för detta ingick Semcon Brasilien som ett Volkswagen Caminhões e Ônibus partnerföretag och hjälpte till att bidrog till att möjliggöra och producera e-Delivery, den första eldrivna lastbilen som utvecklats i Brasilien.

SPECIALISTKUNSKAP I PROJEKTET
Semcon fungerar som leverantör av ingenjörstjänster i e-konsortiet och jobbar inom områdena prototypmontering och verktyg, samt stöttar vid produktutveckling och testning. Hittills har 50 experter inom olika områden varit delaktiga i projektet.
– Initiativet är ett historiskt ögonblick inom den globala fordonsindustrin. VWCO och dess samarbetspartners har samarbetat för att tillverka och lansera de första eldrivna lastbilarna som har utvecklats och tillverkats i Brasilien, säger Rodrigo Chaves, CTO – R&D Engineering på VW Trucks and Buses.

Lastbilen har fulladdad en räckvidd på 200 km.

LASTBILEN E-DELIVERY
e-Delivery är det första fordonet som har utvecklats inom ramen för e-konsortiet. Den är avsedd för segmentet lätta lastbilar och har en kapacitet att transportera upp till 14 ton. Lastbilen har en räckvidd på 200 km och bromsar som laddar batterierna vid körning.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title