Annons

LOGISTIK: Spännande low-code satsning av Green Cargo tillsammans med OutSystems

Green Cargo har en historia som sträcker sig tillbaka till den svenska järnvägens ursprung, och är en av Nordens ledande experter inom hållbar logistik. De kör 400 godståg varje dygn i Sverige och ersätter därmed 8 800 lastbilstransporter på vägnätet. I Green Cargos nätverk trafikeras 300 platser i Sverige, Norge och Danmark och med partners når de tusentals orter i Europa.

Sökandet efter relevanta verktyg
I en tid då klimatförändringar och hållbarhet är på allas läppar växer det redan starka intresset för gods på järnväg som en bidragande faktor till positiv förändring. För att möta det ökade behovet av hållbara godstransporter är en effektiv digitalisering och dynamiska, innovationskraftiga IT-lösningar en nödvändighet.

Jonna Nilsson, projektledare på Green Cargo.

– Vi har letat efter ett verktyg som kan hjälpa oss att uträtta mer utvecklingsarbete i verksamheten. Med OutSystems kan vi göra det och röra oss mot en DevOps- och Digital Factory-organisation. Det är en förutsättning för både en snabbare utvecklingsprocess och en bättre digital resa. Vi har en IT-miljö med många system och har höga krav på underhåll och integration av dessa. Därför behöver vi en plattform som inte bara kan lösa ett specifikt problem, utan vara en grund för affärsutveckling och digitalisering för flera delar av verksamheten, berättar Jonna Nilsson, projektledare på Green Cargo.

Visuellt och automatiserat
Low-code är en plattform där applikationsutveckling utförs i ett visuellt gränssnitt med automatiserade processer, baserat på standardiserade mallar där behovet av expertkunskaper inom kodning blir mindre och fler kan bidra i processen.
– Vår förmåga att leverera på Green Cargos affärsplan och IT-strategi kommer till stor del att vara beroende av att bygga nya appar effektivt på OutSystems plattform. Den bidrar till vår strategi genom minskad komplexitet på befintliga plattformar, applikationer och processer, på ett mer agilt, snabbare och enklare sätt, säger Ingo Paas, CIO på Green Cargo.

– Vår förmåga att leverera på Green Cargos affärsplan och IT-strategi kommer till stor del att vara beroende av att bygga nya appar effektivt på OutSystems plattform, säger Ingo Paas, CIO på Green Cargo.

Nytt skaderapporteringsverktyg
Den första appen för Green Cargo är ett nytt skaderapporteringsverktyg som gör det möjligt för lokförare och bangårdspersonal att rapportera vagnskador direkt i en mobilapp när de upptäcks, i stället för att ringa in till driftcenter. Flera rapporter rapporteras under ett år och det finns stor potential i att frigöra tid. Applikationen förväntas tas i bruk under andra kvartalet i år.
– Vi ser fram emot att arbeta nära Green Cargo, som en aktiv partner på deras digitaliseringsresa. Vi hoppas att samarbetet kan tjäna som inspiration för hur low-code förändrar förutsättningarna. Det är ett attraktivt alternativ för varje verksamhet som strävar efter att behålla kontrollen över utvecklingsprocessen och uppnå så mycket som möjligt, så nära företagets kärna som möjligt, säger Per-Johan Wiklund, ”Account Director” på OutSystems.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title