Annons

NetNordic på ny köprond: Lytsen IT blir bolagets 18:e förvärv sedan 2015

Systemintegratören NetNordic fortsätter att köpa upp företag inom området nätverk, hybridmoln, cybersäkerhet och collaboration. Idag meddelar det norska bolaget, med en omsättning 2021 på nära 2 miljarder norska kronor, att man gör sitt 18:e förvärv sedan 2015. Detta genom att köpa Lytzen IT, verksamt med tjänster inom moln, nätverk, collaboration och IT-infrastruktur i Danmark.
Lytzen IT har 50 anställda, är placerade i Aalborg, Hjørring och Köpenhamn. Beräknade intäkter för 2022 är 15 miljoner euro, motsvarande drygt 150 miljoner svenska kronor.

Genom förvärvet kommer både Lytzen IT och NetNordic att stärka sin kompetens och kapacitet att leverera marknadsledande managerade tjänster och integrationer i Danmark, samt på den övriga nordiska marknaden.

Verksamhetskritisk infrastruktur
Lytzen IT har ett kärnfokus på managerade tjänster för verksamhetskritisk infrastruktur. I takt med att komplexitet för IT-drift samt efterfrågan på kapacitet och flexibilitet ökat, har Lytzen IT växt stadigt på den danska marknaden. Lytzen IT har ägnat större delen av ett decennium åt att etablera en förstklassig managerad tjänsteplattform för att möjliggöra moln-, nätverks-, collaboration– och datacentertjänster på toppnivå för sina kunder..
– Lytzen IT passar väl in på grund av deras kompetens och expertnivå inom de olika managerade tjänsterna som levereras till en anmärkningsvärt stark kundportfölj. I NetNordic lägger vi stor vikt vid den kulturella dimensionen och vi ser en stark match med Lytzen IT inklusive våra fortsatta tillväxtambitioner. Bolaget har en imponerande kapacitet och har genom åren bevisat att de servar krävande kunder med högsta kvalitet. Vi ser fram emot att bidra till den fortsatta utvecklingen i Danmark, säger Ulrik Kjeldgaard – CEO för NetNordic Danmark.

Ledningen i Lytzen IT återinvesterar i NetNordic och kommer att fortsätta fokusera på att utveckla verksamheten i Danmark och Norden.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title