Annons

Ny svensk storspelare inom affärskritisk IT och IBM när Pulsen Production och Shibuya Crossing slår sina påsar ihop

Det är nu klart att IT-bolagen Pulsen Production och Shibuya Crossing går samman till ett gemensamt bolag. Detta efter att avtal tecknats tidigare i veckan mellan Pulsenkoncernen, Pulsen Production och de fyra delägarna i Shibuya Crossing.
– Både Shibuya Crossing och Pulsen Production tittar ständigt på hur vi kan utvecklas som bolag och i våra erbjudanden mot marknaden. Genom det här samgåendet blir vi en starkare partner till våra kunder både på datacenter-sidan och kring tjänster inom kommunikation, service, support och mycket mer. Vi kompletterar varandra bra och genom att gå ihop skapar vi helt nya möjligheter både för våra kunder och för våra medarbetare, säger Kjell Olsson från Shibuya Crossing.
– Det är heller inte bara utbudsmässigt som vi fungerar bra tillsammans. Vi har också väldigt lika företagskulturer, med en utgångspunkt i entreprenörskap inom IT, och matchande värdegrunder. Det känns därför väldigt naturligt att vi nu går samman i ett gemensamt bolag, säger Martin Troede.

Nya bolaget får 120 anställda
Det nya bolaget, som får cirka 120 anställda och en sammanlagd omsättning över 300 miljoner kronor, kommer heta Shibuya och vara en del av Pulsenkoncernen. Som VD tillsätts Martin Troede som idag är VD för Pulsen Production AB. De fyra ägarna av Shibuya Crossing – Kjell Olsson, Mikael Johansson, Christian Wibeck och Stefan Wennergren – går in som delägare i det nya bolaget och kommer även fortsatt vara operativt engagerade i bolaget. Som ny styrelseordförande tillsätts Henrik Sund som har stor erfarenhet från IT- och telekombranschen.
– Jag tycker det här ska bli jättespännande. Vi har bra förutsättningar för att kunna göra ett riktigt bra jobb och skaka om en del på marknaden. Vi kommer till exempel få större muskler på IBM Power och får ännu större och bredare kompetens på den hårdvaran och kringliggande tjänster. Vidare får vi en större spridning geografiskt – Pulsen Production har sitt fäste i Västsverige och Shibuya i östra delen av landet. Resultatet blir ett starkare bolag på många plan, kommenterar Henrik Sund.

Verksamheter som spelar väl ihop
Om Pulsen ska sägas att det med tiden efter starten 1964 blivit en av Sveriges större spelare på techområdet. Grundideerna cirkulerade kring stordatordrift och applikationer och det hela har lönat sig. Den familjeägda koncernen har idag över 1400 anställda och en omsättning närmare 3,5 miljarder kronor. Koncernen består av de fyra IT-bolagen Pulsen Integration, Pulsen Omsorg, Pulsen Production och Pulsen Retail samt ett antal andra bolag med blandade verksamheter.
När det gäller dotterbolaget Pulsen Production så arbetar man alltså med drift av affärskritiska IT-lösningar. Idag har bolaget ca 90 anställda i Borås, Göteborg, Ulricehamn och Årjäng, och omsätter 200 miljoner. Man driver två egna datacenter i Sverige och levererar tjänster kring IBM Power och Intel-plattformar, kommunikation, arbetsplats som tjänst samt support och service. Bolaget är f ö också guldpartner till IBM.
Detta är nu en verksamhet som passar bra ihop med Shibuya Crossings. De är experter inom infrastruktur, datacenterkommunikation, kringliggande konsulttjänster och supporttjänster och har funnits på banan sedan 1999. Företaget bildades i sin nuvarande form 2013 genom ett samgående mellan bolagen TSS och Enjoy IT.
Bolaget har ca 30 medarbetare på kontor i Stockholm och Göteborg och omsätter 100 miljoner. Man är en utpräglad konsultorganisation, som hjälper kunder inom bland annat bank och finans, och offentlig sektor att bygga och underhålla IT-infrastruktur utifrån rätt behov och krav.
IBM har varit en strategisk partner kring att leverera datacenter-infrastruktur.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title