Annons

Nya Altium Designer 2022: Ledande PCB-design med vässade kopplingar till försörjningskedjan

Punktvis när det gäller funktioner och uppgraderingar som ingår i den nya Altium Designer 22-versionen, är sammanfattningsvis de här bitarna de allmänt viktigaste:
• Part Insight Experience, som proaktivt tillhandahåller intelligens i försörjningskedjan direkt inom designupplevelsen
• Avancerade funktioner för kortdesign som gör att designers enkelt kan skapa komplexa mönster och snabbt förbereda dem för tillverkning
• Förbättrade SPICE-simuleringsverktyg, aktiverade med Monte Carlo-analys för att enkelt mäta kretskvalitet
• Livscykelhantering i realtid med Altium 365, som gör att du kan arbeta var som helst och med vem som helst

EFFEKTIVARE KONTAKT MED FÖRSÖRJNINGSKEDJAN
Altiums nya Part Insights Experience tar sikte på att vässa försörjningskedjans intelligens. Dessutom i realtid direkt i designmiljön, så att information om komponentspecifikationer, livscykel och tillgänglighet alltid finns där, korrekt och alltid på. Och det handlar om robust leveransinformation, som drivs av bra BOM-verktyg och integrationer från Octopart och IHS Markit-databaser, som samlar data från över 300 distributörer och över 1 miljard delar, vilket ger ingenjörer tillgång till de bästa tillgängliga komponenterna och undviker design med otillgängliga eller föråldrade delar.
Denna nya erfarenhet säkerställer att ingenjörer kan arbeta med en relevant stycklista under hela designprocessen genom att leverera riskvarningar för produktion. Det senare för att ingenjörer snabbt ska kunna identifiera risker över projekt som använder komponenter med begränsad tillgång eller uttjänta komponenter.
En intressant fördel som kommer med versionen föreslår Part Insights Experience också alternativa delar, så att ingenjörer kan vara säkra på att de arbetar med tillgängliga delar under hela designjobbet.

JUMP ON – JUMP OFF. Vid en platt design, när korsreferenser är aktiverade för offsheet-anslutningar i dialogrutan Projektalternativ, använd högerklicksmenyn för off-sheet-åtgärder för en off-sheet-koppling för att hoppa till en matchande off-sheet-koppling på ett relaterat schematiskt ark.

Vidare menar bolaget i pressmaterialet att ingenjörer enkelt kan skapa komplexa konstruktioner och snabbt förbereda dem för tillverkning med Altium Designer 22s avancerade designfunktioner. Detta inkluderar bl a:
• PCB-teknik med modelleringskapabilitet att optimera design för de mest komplexa korten
• Förbättrad intelligent routing minskar manuell routingtid
• Förbättrade lödpastaspecifikationer för att undvika tillverkningsflaskhalsar
• Kretskänslighetsanalys för att förstå kretsutgångsegenskaper

DESIGN-TILL-TILLVERKNINGS-FLÖDEN
Den nya utgåvan sammanfaller också med lanseringen av Altimade, en ny Altium 365-applikation som alla Altium Designer-kunder har tillgång till. Här är poängen att applikationen avsevärt effektiviserar kretskortets design-till-tillverknings-arbetsflöde. ”Design with manufacturing-applikation”, Altimade, gör det möjligt för kunder att begära en omedelbar offert och lägga en beställning för att producera sin PCB-enhet, utan att behöva lämna sin designmiljö.
Altium 365 tillåter ingenjörer att samarbeta med vem som helst var som helst, i och för sig sånt som man idag förväntar sig från de flesta upopdaterade lösningar. PCB-designers och ingenjörer kan dela design, granska designkommentarer och ändringar och identifiera risker med partners och intressenter utan att köpa extra licenser. Det är bra.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title