Annons

NYTT AVTAL: ABB och Hitachi vill påskynda övergången till helt ELEKTRIFIERADE GRUVOR

Företagen kommer att undersöka möjligheterna att tillämpa ABBs elektrifierings, automations- och digitaliseringslösningar för gruvtruckar och grävmaskiner, som tillhandahålls av Hitachi Construction Machinery, som en del av ett bredare arbete med gruvoperatörer för att elektrifiera alla processer från gruva till hamn. OEM-företaget Hitachi Construction Machinery ger också expertis inom förarlös drift och arbetsbesparande teknik. Målet med de kombinerade lösningarna är att öka effektiviteten och flexibiliteten hos gruvföretag, vilket bidrar till att minska koldioxidutsläppen och förverkliga ett hållbart samhälle.

EFTERLYSER MER SAMARBETE MELLAN OEM-FÖRETAGEN
Samarbetet med Hitachi Construction Machinery är ett av många som ABB vill utveckla med OEM-företag för att påskynda övergången till helelektriska gruvor.
– ABB efterlyser mer samarbete mellan OEM-företag och teknikföretag för att påskynda utvecklingen av nya utsläppsreducerande system med elektrifiering och automatisering av hela gruvdriften. Vi är redo att arbeta mer med OEM-företag för att skapa en gemensam strategi för marknaden och genom strategiskt samarbete tillhandahålla lösningar som kan möjliggöra ett samhälle med låga koldioxidutsläpp och göra gruvdriften mer ansvarsfull, säger Joachim Braun, chef för ABBs division Process Industries, och tillägger:
– Ny teknik som minskar utsläpp kan omvandla den energiintensiva gruvindustrin till att uppnå en ännu mer produktiv, men också hållbar, framtid.

DAGENS UTMANING HANDLAR FÖRST OM TRUCKELEKTRIFIERING
Till saken hör vidare att ABB har över 130 års erfarenhet inom gruvindustrin och levererar kompletta elektrifierings-, automations- och digitaliseringslösningar, branschspecifika produkter och livscykeltjänster i alla steg i gruvcykeln.
– Idag är våra kunders utmaning att elektrifiera gruvtruckar och tiden för förändring är nu. Men ingen kan uppnå denna omvandling ensam. Samarbete för nya lösningar med OEM- och gruvföretag behövs för att framgångsrikt integrera elektrifiering i gruvor, säger Max Luedtke, ABBs globala chef för gruvdrift.
Bolagets digitala applikationer bygger på avancerade bibliotek och mjukvarulösningar för att minska processens komplexitet och kan integreras med befintlig utrustning och teknik. Som vanligt är det inom ramen för de numera drygt 200 lösningarna inom ABBs Ability-familj. En av dessa, Ability MineOptimize, är en digitaliserad portfölj av anslutna lösningar som idag förbättrar energieffektiviteten samt produktivitet och optimering av CAPEX och OPEX för anriknings- och underjordsgruvor över hela världen.

GEMENSAM VISION FÖR GRUVDRIFT
Avtalet mellan ABB och Hitachi Construction Machinery undertecknades den 22 mars 2021 av Joachim Braun, divisionschef, Process Industries, ABB och Sonosuke Ishii, VD för Mining Group, senior VP och exekutiv befattningshavare på Hitachi Construction Machinery.
– Detta samarbete kommer att göra det möjligt för de två företagen att arbeta mer effektivt för vår gemensamma vision för gruvdrift, säger Sonosuke Ishii, och tillägger: ”Vi är mycket glada över att få samarbeta med ABB när vi fortsätter att investera i våra ansträngningar att introducera miljövänlig teknik och system för gruvindustrin.”

På sista raden är det ett bra initiativ, men man kanske kunde fått med sig fler, t ex Sandvik, Atlas Copco och Volvo Construction Equipment, som alla på flera sätt är inblandade i gruvutrustningsupplägg.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title