Annons

PLM: Därför förlänger PTC CEO-avtalet med Jim Heppelmann i tre år – DiTullio ny operativ chef

Att PTC-chefen Jim Heppelmann betyder mycket för den amerikanska PLM-utvecklaren behöver ingen tvivla över. När bolaget i förra veckan meddelade att man förlänger avtalet med Heppelmann, som suttit på sin CEO-post i 12 år, kommer det knappast som någon överraskning. Under hans ledarskap har bolaget utvecklats synnerligen väl både vad avser teknologier och kommersiella resultat. Nu blir det tre år till på posten.
Han har varit en av hela PLM-branschens starkaste visionärer i kombination med ett vasst operativt handlag. Under denna 12-åriga period har man varit först på banan med flera teknologier och plattformar. Framför allt tänker man på den initiala IoT/IIoT-satsningen byggd på ThingWorx-köpet, men också en rad andra köp, organiska utvecklingssatsningar och partnerskap som expanderat bolagets teknologikapabiliteter och kommersiella räckvidd i olika riktningar: Augmented Reality/VR med Vuforia, smart fabriksautomation med Rockwell som partner, köpen av moln-CAD-lösningen Onshape, av Arena PLM, av ServiceMax och den under senare år hårda satsningen på SaaS (mjukvara som tjänst, företrädesvis i molnet) som affärsmodell, där just ServiceMax spelar en viktig roll. Med ServiceMax utökades kapaciteten för hantering av den digitala tråden av produktinformation nedströms mot det vi brukar kalla för EAM - Enterprise Asset Management, eller underhållshantering - och detta med fältservice-kapacitet.
Av ovanstående framträder bilden av en satsning med en holistisk inriktning på att kunna leverera helhetslösningar som spänner inte bara över hela produktframtagningsområdet, utan också ger starka kapaciteter med produkterna i slutanvändarnas händer. På sista raden har detta resulterat i att bolaget under Heppelmanns ledning sex-faldigat sitt börsvärde och dramatiskt ökat bolagets vinster. Detta samtidigt som man intäktsmässigt närmat sig de två tuffaste PLM-konkurrenterna Dassault Systemes och Siemens Digital Industries Software.
Parallellt med Heppelmanns nya treårsavtal, meddelar bolaget också att Mike DiTullio, CEO för PTCs Digitala Tråden-grupp, har befordrats till Chief Operating Officer, COO, för hela PTC. I denna utökade roll kommer DiTullio att övervaka produktutveckling, försäljning och marknadsföring, kundframgång, strategi och IT över både Digital Thread- och Velocity-grupperna.

I en kommentar säger Bob Schechter, ordförande i PTCs styrelse:
– Under de senaste 12 åren under Jim Heppelmanns visionära ledarskap har PTC utvecklats och förvandlats genom att etablera kategoriledarskap på marknaden för  PLM, breddat och fördjupat sin branschledande teknologiportfölj, övergått till en prenumerations-affärsmodell och banbrytande SaaS-omvandling av vår bransch.
Han tillägger att detta transformerat och avsevärt accelererat bolaget intäktstillväxt:
– Men samtidigt har lönsamheten ökade dramatiskt, vilket resulterat i en sexfaldig expansion av företagets värde. Vi ser fram emot Heppelmanns fortsatta ledarskap för PTC när företaget fortsätter sin SaaS-transformation och fullföljer sin vision för sluten-loop PLM.

Mike DiTullio, ny COO på PTC.

”Vi har aldrig haft en så stark position”

Jim Heppelmann själv konstaterar att han är mycket nöjd med att ha Mike DiTullio vid sin sida och som ett stöd i bolagets operativa ledning:
– Absolut, med DiTullio vid min sida fortsätter vi att driva våra initiativ fokuserade på att leverera kundvärde och ytterligare accelerera tillväxten och öka lönsamheten, säger Jim Heppelmann, och tillägger:
–  Ditullio har varit en av PTCs högsta chefer i många år och har varit en nära partner till mig varje steg på vägen när vi har förvandlat företaget till vad det är idag. Han är respekterad över hela företaget och branschen tack vare sin erfarenhet av att leda global försäljning och både Velocity- och Digital Thread-grupperna. Jag gratulerar honom till avancemanget och ser fram emot att arbeta med honom i denna utökade roll.

DiTullio själv säger i en kommentar att han är ännu mer optimistisk om vad som ligger framför bolaget:
– Från vår pågående SaaS-transformation till tillägget av ServiceMax för att göra det möjligt för oss att realisera ”closed-loop PLM”, har PTC aldrig varit i en bättre position för att leverera övertygande lösningar och stödja våra kunder.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title