Annons

PLM: Siemens Xcelerator-portfölj central digital plattform för nästa generations rymdflygplan

En kort bakgrund kring Sierra Space är att bolaget varit kommersiellt verksamt rymdföretag under mer än 30 år och 500 uppdrag av rymdflygarv.

Bolaget har utvecklat en lösning, Large Integrated Flexible Environment (LIFETM) Habitat, somn är en modulär, tre våningar kommersiell bostads- och vetenskapsplattform.

Noteras kan också att detta med  låga jordomloppsbanor är en växande marknad. Det är också i detta som det nya rymdplanet kommer in i handlingen. Den förväntade uppskjutningen ska ske i början av 2023. Dream Chaser är återanvändbar och unikt kapabel lösning som bl a kännetecknas av ett smidigt, 1,5 g lågt återinträde för besättnings- och lasttransporter . Dessutom med möjligheten att landa på befintliga kommersiella flygplatser. Rymdplanet Dream Chaser och LIFE-plattformen är centrala komponenter i den kommersiella rymdstationen Orbital Reef och företagsparken för blandad användning, under utveckling i samarbete med Blue Origin.

Dream Chaser som det är tänbkt att den ska se ut under flygning.

Intressant vision kring en helt digitaliserad utvecklingsmiljö
Tanken med implementationen av Xcelerator är att etablera en helt digital miljö som täcker allt ifrån ingenjörsarbetet på produktutvecklingssidan till tillverkning genom hållbarhet. Detta, menar man, kommer att hjälpa till att förverkliga mål för att utveckla framtiden för rymdtransporter, kommersiella rymddestinationer och infrastruktur, och skapa möjliggörande teknologier som kommer att bygga en levande, växande och tillgänglig kommersiell rymdekonomi.
Siemens verktyg har varit grundläggande under utvecklingen av Dream Chaser och Sierra Space. Bolaget kommer framledes att använda Siemens Xcelerator i alla faser av nästa generations Dream Chasers utveckling, inklusive strukturell, termisk, mekanisk, elektrisk och mjukvarudesign, fordonstillverkning, kravverifiering och komplett livscykelunderhåll.

Rymdplanet är som sagt unikt av flera skäl, men inte minst för sin kapacitet till ett smidigt 1,5 låg-g återinträde för besättnings- och godstransporter, med förmågan att landa på kompatibla befintliga kommersiella landningsbanor över hela världen.
NASA anlitade Dream Chaser för att utföra lastförsörjning och returuppdrag till den internationella rymdstationen (ISS), där den kan leverera upp till 4,5 ton last på en enda resa. Sierra Space expanderar nu på detta mångåriga samarbete med Siemens eftersom företaget fullt ut omfamnar omvandlingen till att bli ett digitalt företag.

Modulär trevånings bostadsplattform
Förutom Dream Chaser arbetar Sierra Space också med att designa, utveckla, bygga, driva och stödja en ”kundcentrerad destination” i jordens omloppsbana. I samarbete med Blue Origin har de utvecklat habitatet Large Integrated Flexible Environment (LIFE), en nyckelkomponent i Orbital Reef-projektet. Denna modulära, tre våningar höga kommersiella bostads- och vetenskapsplattform kommer att ge möjligheter för företag inklusive tillverkning, läkemedel och andra sektorer att optimera fördelarna med noll gravitation. Den kan placeras ut i låg omloppsbana om jorden, på månens yta eller månbana och som ett transportfordon till Mars. Sierra Space kommer att använda Siemens Xcelerator i alla faser av LIFE Habitat-utveckling och andra rymddestinationsuppdrag.
– Vi är hedrade över att samarbeta med Sierra Space i dess uppdrag att demokratisera tillgången till rymden. Vårt arbete med teamet på Sierra Space är väletablerat – vi ser fram emot att stå bredvid teamet när de vässar Dream Chaser-produktlinjen och LIFE Habitat med världens mest omfattande digitala tvillingteknologi i kärnan i deras teknologistrategi, kommenterade Tony Hemmelgarn, chef för Siemens Digital Industries Software. Detta är ytterligare en i en lång lista av senaste tillkännagivanden som visar att dagens pionjärer använder Siemens Xcelerator som sin plattform för verklig innovation.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title