Annons

PRODUKTUTVECKLING I VÄRLDSKLASS: Svenska Väderstad tog hem ”Machine of the Year 2020”

”Machine of the Year” är mässans mest prestigefyllda utmärkelse, där vinnaren utses av en jury bestående av lantbruksjournalister från Europa. Det är tredje gången som Väderstad tar hem utmärkelsen.
– Vi är naturligtvis både stolta och glada över att ännu en gång vinna ”Machine of the Year”. Vi strävar alltid efter att förbättra för världens bönder och WideLining-systemet är inget undantag. Det är en vidareutveckling av vår precisionssåmaskin Tempo, som ytterligare ökar avkastningen för lantbrukaren, säger Mattias Hovnert, försäljnings- och marknadschef på Väderstad.

Familjeföretag från Östergötland med global verksamhet
Det östgötska familjeföretaget Väderstad är idag ett av världens ledande inom jordbearbetning och sådd med över 1500 medarbetare över hela världen. Företagets maskiner och metoder har varit banbrytande i generationer och vid årets mässa presenteras inte mindre än fyra innovationer, däribland Tempo WideLining, som redan inför mässan prisats med en silvermedalj i Agritechnica Innovation Award.

Tempo WideLining blev utsedd till ”Machine of the Year 2020” på Agritechnica, världens största jordbruksmässa.

Världens första spårmarkeringssystem
WideLining-systemet är världens första spårmarkeringssystem som gör det möjligt för lantbrukaren att sprida flytande gödsel när grödan växer, utan att tvingas sänka fältets totala avkastning.
– Istället för att förbereda hjulspår för gödselspridaren genom att stänga av radenheter, ändrar istället WideLining radavståndet på såmaskinen automatiskt under körningen. Det kan innebära att drygt åtta procent fler frön kan sås på fältet, säger Mattias Hovnert.

Agritechnica arrangeras vartannat år och är världens största jordbruksmässa med 2 750 utställare från över 50 länder. Väderstad, kan nu glädjas åt ännu ett prestigefyllt pris i bagaget och en mycket välbesökt monter vid årets mässa.

PLM-stöd från PTC och med PDSVision som partner
En fråga som alltid är aktuell när det gäller produktutveckling handlar om vilka PLM-verktyg man använder.
För Väderstads del när det gäller detta jobbar bolaget i PTC-miljöer med bl a CAD-lösningen Creo Parametric och med PTCs Windchill som PLM-system. PTC´s nordiska partner, PDSVision, finns med på PLM/CAD-supportsidan.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title