Annons

PTC-partnern PDSVISION på fortsatt resa mot första miljarden med köpet av brittisk PLM-konsult

Precis som PDSVISION är det PTCs mjukvaruportfölj som är kärnan kring vilken Root Solutions bygger upp verksamheten: PLM-sviten Windchill är i detta primär ryggrad för hanteringen av produktdata (cPDm, collaborative Product Definition management), Creo på CAD-sidan, ThingWorx när det gäller IIoT (Industrial IoT) och Vuforia för AR (Augmented Reality).

GOTT RYKTE MED ETT BRA ”TRACK RECORD”
PDSVISION har ett mycket gott rykte och ett bra ”track record” som en ledande och pålitlig rådgivare inom produktutveckling. PDSVISION-basen, Johan Klingvall, menar att detta uppnås genom att man, ”kombinerar klassens bästa mjukvarulösningar, teknisk support och professionell utbildning, med divisioner över hela världen.”
Förutom PTC-portföljen har PDSVISION också tagit höjd för simulerings- och analys-sidan byggt på framför allt mjukvaror från marknadsledande Ansys. Men också den idag allt viktigare SLM-arenan (Service Lifecycle Management) hittar sina lösningar i bolagets portfölj. Plus att man också egenutvecklar komplementerande program.

ROOT ÄR EN PTC PLATINUM PARTNER
Om Root Solutions ska sägas att man är PTCs äldsta partner i Storbritannien kring mjukvara, support, utbildning och tjänster relaterade till PTCs produktsvit. Man är i sammanhanget en s k ”Platinum PTC-partner”.
– Root Solutions grundades 1992 och har lång erfarenhet av att förbättra ett företags ingenjörs- och designprocesser. Bolaget arbetar med en mängd olika branscher och har den interna expertisen för att tillhandahålla en professionell service av mycket hög karat, säger PDSVISIONs styrelseordförande, Christer Wallberg, till PLM&ERP News. Han fortsätter:
– Vi köper nu Root bl a för att bli nummer ett på UK-marknaden. Till saken hör att bolaget är mycket välskött med bra ledning. Kundmixen ser också mycket bra ut med namn somCambridge Consultans, Concentric och Hornby på listan.

Vi har samma affärsmål och teamkultur,” säger Root Solutions chef, Roger French.

Roger French, som är managing director för Root Solutions säger i en kommentar att bolagets mål är att hjälpa bolagets kunder att förbättra sina tekniska processer och produktkvalitet med support och utbildning i världsklass.
– Jag menar i detta att vi och PDSVISION kompletterar varandra perfekt. Vi har samma affärsmål och teamkultur. Vi kommer nu att ingå i en global organisation där vårt samlade kunnande och vår erfarenhet kommer att ge kunderna en ännu bredare lösningsportfölj och driva på framtida tillväxt. Det kommer att vara grunden för ett starkt partnerskap som kommer att gynna både kunder och anställda.
Johan Klingvall, PDSVISIONs koncernchef pekar också på styrkan som de kombinerade organisationerna kommer att kunna ge:
– Absolut, vi delar synen på potentiella synergier i att kombinera våra tjänster och vinnande kulturer, inte bara för att fortsätta stödja våra kunder, utan också för att utveckla en djupare förståelse för hur vi bäst kan förbättra de tjänster och support vi tillhandahåller, samtidigt som vi vägleder dem genom deras digitala transformationsresor. Jag är glad att fortsätta resan tillsammans med våra nya engelska kollegor.

FRAMGÅNGSRIK MODELL
PDSVISION Group (PDSVISION), was founded in 2008 and is a global provider of solutions and services focused on helping companies successfully enable their Digital Transformation Journey from product development to aftermarket services.
De steg man tagit under de senaste åren på resan mot att bli en av marknadens starkaste PTC VARs, med framför allt årets två tunga köp, tyska NET-systemintegration och nu brittiska Root Solutions, är åtgärder som på fler än ett sätt liknar den framgångsrika modell som Dassault Systemes-relaterade PLM-konsulten TECHNIA genomgått inom sin sfär. Detta bolag tog vägen mot ett globalt genombrott bland DS’ lösnings-orienterade återförsäljare genom att först köpa en större tyskt PLM-konsult, Transcat, som i det närmaste fördubblade verksamheten, för att sedan vända blickarna mot Storbritannien och därefter tillbaka mot den europeiska kontinenten med bolagsköp både i Nederländerna och Frankrike bl a. PDSVISIONs expansion följer en liknande modell.

MOT FÖRSTA MILJARDEN
Vi vet inte i dagsläget exakt hur PDSVISIONs resa framåt ser ut, men det mesta pekar mot att vi kommer att få se flera köp och ett bolag som inom en snar framtid når en miljardomsättning.
Bolaget som är grundat 2008 fick 2020 en ny huvudägare i o m att CapMan-fonden investerade i bolaget. Man har i o m detta fått tillgång till starka finansiella muskler, vilket utgör ett slagläge för ytterligare investeringar. Direkt eller indirekt genom att CapMan s a s står som en stark garant.
Att CapMan satsat hårt på PLM-branschen säger också något om den potential man ser i detta område. Förutom att man sitter på en kassakista med pensionkapital, men även med annat rent kommersiellt investeringskapital, innebär PLM-investeringarna vidare att man delar synen på branschens framtida vikt med aktörer som Goldman Sachs (som bl a investerat 600 miljoner kronor i Aras PLM) och att ytterligare investeringar är att vänta.

Men det viktigaste skälet till att PDSVISION har alla möjligheter att lyckas med sina strategiska mål är att de i dagsläget ca 200 medarbetarna är mycket kompetenta, kan sin mjukvaruportfölj och hur den ska användas för att optimalt nå sina kunders/användares målsättningar. Såna faktorer skapar alltid vinnare.
– Så är det, säger SO, Christer Wallberg. Vi har en fantastisk positiv anda i hela bolaget tack vara vass personal och bra ledare i alla delar av bolaget. Det betyder förstås väldigt mycket. Annat av stor vikt är att vi är stora på de största industrigeografierna i Norden, Tyskland, UK och USA. Med bra implementerade lösningar och support för dessa så kan vi följa med och serva globala kunder. Det medför en potential för betydligt större affärer för oss de närmaste åren. Vi blir nog den mest trovärdiga globala VARen för PTC.

VÄDERSTAD – EN FALLSTUDIE AV ETT SVENSKT BOLAG MED PRODUKTUTVECKLING I VÄRLDSKLASS
PLM&ERP News har i veckan publicerat en mycket intressant fallstudei kring PLM hos en svenska tillverkare av jordbruksmaskiner där PDSVISION spelat en viktig roll på PLM-sidan.
Bakgrunden är att nu i september tog detta bolag, Väderstad, hem förstapriset, ”Best in Show”, på den 41a stora årliga lantbruksmässan ”Big Iron Farm Show”, i amerikanska Fargo. År 2019 vann man för tredje gången priset ”Machine of the Year”, i världens största jordbruksmässa, tyska Agritechnica, med innovationen Tempo WideLining. Det senare priset brukar karaktäriseras som en slags världsmästartitel. Givetvis finns det mer, men sammantaget landar det hela i att vi har en utvecklare och tillverkare av jordbruksmaskiner i yppersta världsklass i Sverige.
Hur kommer man dit? Hur utvecklar man smarta system och maskinlösningar på denna nivå? En grundsten i detta bolag, som 2020 omsatte nära 3,4 miljarder kronor, är en innovativ kreativitet hos produktutvecklare och tillverkningspersonal, lika mycket som det är ett utslag av vassa utvecklingsprocesser, rätt IT-stöd i produktutvecklingsarbetet och partners som kan säkra en PLM-plattform som motsvarar kraven för att komma ut som marknadsledare.
I Väderstads fall handlar detta om en effektivt uppbyggd PTC-plattform, med Creo på CAD-sidan, Windchill-sviten på PLM/cPDm-sidan (collaborative Product Definition management) som produktdata-ryggrad och PTC-specialisten PDSVISION som PLM-partner.
KLICKA PÅ RUBRIKEN NEDAN för att läsa mer om detta case:

PLM/CAD-CASE: Hemligheten bakom upplägget som gjort Väderstad till världmästare i design av jordbruksmaskiner

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title