Annons

Pulsen Production tar hem sitt andra partnerguld från Microsoft

IT-koncernen Pulsen har en intressant historik. Bolaget har funnits på banan sedan 1964 och har sedan dess lyckats med konststycket att förnya sig, tillvarata innovativa trender och därmed ”surfa” vidare på tillväxtkurvan. Det är en imponerande prestation i värld som utvecklats disruptivt.
Idag omsätter bolaget runt 2,7 miljarder kronor, har 1300 anställda och tio olika verksamheter. Ett av dotterbolagen är Pulsen Production och det är signifikativt för kompetenshöjden inom gruppen att detta bolag idag fått status som guldpartner till Microsoft inom kompetensområdet Datacenter.
– Det här är förstås en viktig framgång och ett gott betyg på medarbetarnas insatser. Det är ett relativt avgränsat antal företag som når upp till de höga krav som ställs. Guldpartnerskapet visar att Pulsen ligger långt fram också inom Microsofts lösningar och tjänster för datacenter, säger Martin Hogmalm, VD för Pulsen Production.

Guldpartnerstatus innebär att Pulsen Production uppfyller högt ställda krav på bland annat certifieringar och teknisk kompetens. Vi ska också notera att detta är bolagets andra guldpartnerkategori inom Microsoftsfären. Pulsen Production är sedan tidigare guldpartner till Microsoft inom kategorin Application Development.

Kontinuerligt utvecklade molntjänster. Pulsen Productions verksamhet går ut på att leverera IT-drift för verksamhetskritiska system, baserat på IBM Power- och Intel/Windows-plattformar. Man har i detta utvecklat en stabil IT-infrastruktur med mycket god säkerhet, applikationsövervakning, arbetsplatstjänster, servicedesk och fjärrdrift.

Man har också utvecklat ett omfattande utbud av molntjänster, lokalt producerade i egna datacenter i Borås och Ulricehamn eller från ledande globala aktörer.

– Vi utvecklar hela tiden vårt tjänsteerbjudande för att möta de ökande kraven på säkerhet och stabilitet. I detta ingår en uttalad satsning på våra datacenter och kvalitetssäkring av den löpande driften. Mot den bakgrunden är det givetvis viktigt att visa marknaden och våra kunder att vi har ett väl utvecklat och framgångsrikt samarbete med Microsoft, som är en stark spelare inom det segmentet, säger Fredrik Stark, Service Portfolio Manager på Pulsen Production.

LÄS OCKSÅ:
IBM och det nya avtalet som ÖKAR PULSEN inom AI

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title