Annons

RISE behöver tio nya forskare när man växlar upp inom tillämpad AI

Artificiell Intelligens är kärnan i avancerad digitalisering och dess tillämpningar i smarta produkter och produktion, tjänster och automation, vilket förändrar företag och samhälle i grunden. I detta, menar RISE, att man redan är en av Sveriges ledande aktörer inom tillämpad AI.

100 PÅGÅENDE AI-PROJEKT
RISE forskare utvecklar nya AI-metoder och teknologier och utforskar möjligheterna med AI i över 100 pågående AI-projekt inom RISE alla områden och i nära samarbete med industrin och offentlig sektor. Nu vill RISE skapa bättre förutsättningar för att Sverige ska ligga i framkant och ta utvecklingen inom AI till nästa nivå.
– Vi behöver växla upp vår kapacitet rejält. Det finns möjligheter inom alla industri- och samhällsområden och för att kunna ta tillvara dessa behöver vi fler experter inom AI som samarbetar nära med våra områdesexperter, säger Sverker Janson, enhetschef och centrumledare för RISE centrum för tillämpad AI.

RISE utökar nu hur som helst sitt team och söker tio nya AI-forskare som ska arbeta med teknikområden som bland annat deep learning, datorseende, språkteknologi, automatiska resonemang och AI-plattformar.

Läs mer här: https://www.ri.se/sv/jobba-hos-oss/lediga-jobb/vi-soker-10-ai-forskare-till-rise

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title