Annons

Sandvik Machining Solutions chef invald i nytt industriellt WiM HALL of FAME

PLM&ERP News gratulerar idag Sandviks chef för affärsområdet Sandvik Machining Solutions (SMS), Nadine Crauwels, som har invalts i Women in Manufacturing (WiM) Hall of Fame.
Hon var fram tills nyligen VD för Sandvik Coromant, men började i oktober som ny chef för SMS.
WiM Hall of Fame hedrar kvinnor som har haft enastående inflytande inom tillverkningsindustrin. Crauwels är en av bara 15 kvinnor som har invalts i den allra första WiM Hall of Fame, som kom till nu i oktober 2020.

Nadine Crauwels blev när hon utsågs i maj 2017 den första kvinnliga och första icke-svenska chefen i rollen som VD för Sandvik Coromant.
Hon hade också en gedigen bakgrund inom Coromant, där hon tidigare innehaft positioner som vice VD och chef för kundanpassade lösningar och strategiska relationer. Hon har arbetat med försäljning, produkthantering och produktintroduktioner, och som chef för Sandvik Coromant i Schweiz. Crauwels började i företaget år 2000.

AVANCERADE NYLIGEN TILL SMS AFFÄRSOMRÅDESCHEF
Under sin tid som chef för Coromant övervakade Crauwels många milstolpar i utvecklingen inom Sandvik, inklusive World Economic Forums erkännande av Gimo-anläggningen – Sandvik Coromant – som ett ”Manufacturing Lighthouse”, och fabriken berömdes som världsledande ifråga om upptag av den senaste tekniken inom ramen för konceptet ”den fjärde industriella revolutionen”.

I oktober 2020 började Crauwels som chef för Sandvik Machining Solutions (SMS) och lämnade då över jobbet som Coromants VD till Helen Blomqvist.
I oktober 2020 började Crauwels alltså som chef för Sandvik Machining Solutions.

Läs mer om ledarbytet på Sandvik Coromant genom att klicka på den länkade rubriken nedan:

ROCKAD I SANDVIKTOPPEN: Hon tar över som chef för Coromant

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title