Annons

SEEL: F d Volvoman utsedd att leda Sveriges testbädd för elektromobilitet

I en pressrelease berättas att Henrik Svenningstorp har 20 års erfarenhet från fordonsindustrin, varav tolv år från dedikerat arbete med elektrifierade fordon. Han har bland annat arbetat på AB Volvo med hybridfordon, hybridbussar, helelektriska fordon och elektriska vägar.

PROGRAMCHEF PÅ VOLVO POWERTRAIN
Men det stannar inte där, Svenningstorp har också varit programchef för den tidiga utvecklingen inom Elektromobilitet och alternativa bränslen på AB Volvo Powertrain och arbetat med teknikutveckling och elektrifierade produkter på Cevt.
– SEEL tar en viktig roll för fordonsindustrins omställningsarbete och Henrik Svenningstorp är den som lett projektet SEEL framgångsrikt till att vi är där vi är idag. Med honom som ny VD är jag säker på att SEEL har rätt förutsättningar för att bli en världsledande testbädd för elektromobilitet, säger Pia Sandvik, VD RISE.

GEMENSAM PLATTFORM
SEEL ägs alltså av RISE och Chalmers och på de tre anläggningar som nu etableras för provning av den teknik och säkerhet som elektrifierade transporter kräver är förberedelsearbetet för operationell verksamhet igång. När det hela är på plats får aktörer inom fordonsindustrin, flygindustrin och maritima sektorn samt övriga företag som utvecklar teknik inom relevanta områden en gemensam plattform att mötas på, och kan tillsammans dra nytta av den kunskapsutveckling och det teknikskifte som nu sker. Forskare vid högskolor, universitet och forskningsinstitut får samtidigt tillgång till en avancerad forskningsinfrastruktur inom elektromobilitet. Testbädden kommer att vara i drift 2023.
– Det är mycket glädjande att det nu finns en VD på plats på SEEL. Henrik Svenningstorp får en viktig roll när SEEL som testbädd ska stödja svensk och europeisk fordonsindustri i den snabba omställningen mot elektromobilitet, säger Stefan Bengtsson, rektor och VD på Chalmers.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title