Annons

Semcon köper tyskt företag inom produktinformation

Teknik- och IT-konsulten Semcon har köpt det tyska företaget HAAS-Publikationen GmbH. Genom förvärvet utökar Semcon sin närvaro inom produktinformation på den tyska marknaden.
HAAS-Publikationen har kontor i Troisdorf, Dessau och Berlin och har mer än 25 års erfarenhet inom teknisk dokumentation och produktinformation, främst för järnvägsindustrin. Företaget har närmare 50 anställda och omsättningen för 2017 uppgick till cirka 50 miljoner kronor. Förvärvet förväntas få en positiv effekt på såväl rörelsemarginal som vinst per aktie för 2018.

– Med en utökad kunskap från flera branscher och ett gediget serviceerbjudande, både från HAAS-Publikationen och från Semcons globala verksamhet, kommer vi att bli en ännu starkare partner till både nuvarande och framtida kunder genom detta förvärv, säger Markus Granlund, VD och koncernchef på Semcon.

Tre nya tyska kontor. Semcon har erbjudit produktinformation till kunder på den tyska marknaden sedan 2012. Med förvärvet av HAAS-Publikationen kommer Semcon att utöka sin fysiska närvaro i Tyskland med tre ytterligare kontor, utöver det nuvarande kontoret i München.
– Vi ser detta som en fantastisk möjlighet för HAAS-Publikationen, både för våra medarbetare och för våra kunder. Semcon är en stark, internationell spelare som ligger i framkant inom produktinformation. Vi ser fram emot att bli en ännu starkare partner för våra kunder i Centraleuropa, säger Stefan Moldenhauer, VD och en av säljarna, som kommer behålla en chefsposition efter förvärvet.

– Vår ambition med detta förvärv är att utöka vår förmåga att tillhandahålla ett konkurrenskraftigt och avancerat produktinformationserbjudande i Tyskland, alltid med användarens behov i fokus, säger Johan Ekener, affärsområdeschef Product Information på Semcon.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title