Annons

Sensordesign inom automotive: Cadence molnplattform i nyckelroll när Murata vässar produktiviteten med 10 procent

MEMS-AVKÄNNANDE ASIC (Application Specific Integrated Circuit). I AI-tidsåldern spelar sensorer en alltmer framträdande roll inom alla industrigrenar, inte minst när det gäller modern fordonsutveckling. Per dags dato kan ett modernt fordon innehålla uppåt 100 sensorer, kopplade till enheter som kan mäta allt ifrån tryck, acceleration och lutning till temperatur, hastighet, elektricitet, vätska eller magnetiska fält. Det finns mer, men en huvudpoäng är att sensorerna matar tillbaka relaterade data till fordonets olika styrenheter, där de i en häpnadsväckande mängd konfigurationer har säkerhetskritiska roller. Detta gör dem till oumbärliga komponenter i ett intelligent fordonssystem.
Det är knappast någon raketvetenskap att räkna ut att området spås en lysande både teknologisk och kommersiell framtid. I det senare fallet finns det analytiker som talar om en tillväxtnivå på nära 12 procent årligen och ett totalt marknadsvärde kring 70 miljarder dollar år 2030 bara för den globala sensormarknaden för fordon.
Då industrisegmentet också är i en konstant utvecklingsfas vad avser själva sensorteknologin, är detta helt klart en mycket konkurrenskraftig och dynamisk industri där de PLM-relaterade EDA-verktygen (Electronic Design Automation) är av framgångskritisk betydelse; något som också syns hos de stora PLM-mjukvarutvecklarna, där framför allt Siemens Digital Industries Software gjort synnerligen stora satsningar på lösningar som kopplar till EDA och fordonsindustrins behov. Men det finns fler aktörer som håller ett högt utvecklingstempo: Cadence, ett klassiskt namn i elektronikdesign-branschen, är en av dem.
Vi ska i dagens artikel titta lite närmare på hur Cadence Managed Cloud Service säkerställer att finska Murata – en av världens ledande tillverkare och leverantör av tröghetssensorer för fordonsindustrin - behåller sin starka marknadsposition på fordonssensor-sidan genom att med Cadence-plattformens digitala molnverktyg säkra en bärande och bred kollaborativ designmiljö.
Murata designar, utvecklar och tillverkar sensorer baserade på patenterad 3D MEMS-teknik i Finland. MEMS, en förkortning av MikroElektroMekaniska System, möjliggör tillverkning av miniatyriserade mekaniska och elektromekaniska element batchvis. I Murata-fallet handlar detta om sensorer som omvandlar tryck eller fysisk rörelse till elektriska signaler. MEMS-gränssnitts-ASICs styr MEMS-elementens beteende och mäter de små signalerna som tas emot från elementet, utför signalbehandling och genererar sedan den digitala utsignalen.
- Cadence-plattformen gjorde det möjligt för oss att snabbt skala upp när ytterligare kapacitet behövdes eller när nya ingenjörer lades till projektet, säger Ville-Pekka Rytkönen, general manager för produktutveckling på Murata Finland, i en kommentar.

Med tanke på den säkerhetskritiska karaktären hos sina produkter, kräver Murata Finland en toppmodern EDA-miljö för deras design och verifiering. Det är här Cadence Managed Cloud Service kommer in,. Det handlar om en EDA-optimerad plattform med en helt integrerad och beprövad molnmiljö för att lansera produktdesign, verifiering och implementering. Plattformen betjänar ett komplett fram-och-tillbaka-baserat designflöde, partiellt designflöde och hybrid molnbaserad toppkapacitet som utökar den lokala datormiljön.

Cadence och Murata Finland fördjupar partnerskapet
Till bakgrunden hör att Murata Finland och Cadence nyligen förnyade sitt licensavtal, vilket gör det möjligt för Murata Finland att dra nytta av Cadences avancerade EDA-mjukvara i molnet.

”Genom att använda Cadence Managed Cloud Service kunde Murata Finland förbättra teknisk produktivitet med 10 % när man utvecklade en MEMS-avkännande ASIC med blandade signaler för en ny produkt, inklusive accelerometer och gyroskop MEMS, i samarbete med sina designpartners och Cadence designtjänster,” skriver man i pressmaterialet och tillägger att, ”Cadences molnlösning säkerställde att kritiska resurser inom Murata Finland ASIC-teamet fokuserade på design snarare än IT-uppgifter.”
ASIC (Application Specific Integrated Circuit) är en integrerad krets (IC) som har en specifik funktion snarare än en allmän uppgift.
Dessutom kunde tredjepartsdesigners sömlöst samarbeta med Muratas designers.

Snabb uppskalning när så krävdes
Murata Finland skalade också upp molnlösningen snabbt när den behövde ytterligare kapacitet eller när ingenjörer lades till i projektet. Cadence gav 24/7 support för molnmiljön och löste eventuella problem snabbt. Med effektivt förebyggande underhåll gick de kritiska faserna av projektet smidigt. Dessutom höll Murata Finland projektet enligt schemat genom att utnyttja Cadence-designtjänster och EDA-verktygsstöd.
– Som en ledande tillverkare av tröghetssensorer för fordonsindustrin kräver Murata en toppmodern EDA-miljö för design och verifiering av våra säkerhetskritiska produkter, säger Ville-Pekka Rytkönen, och tillägger: ”Cadence Managed Cloud Service gjorde det möjligt för oss att snabbt skala när ytterligare kapacitet behövdes eller när nya ingenjörer lades till projektet. Eftersom vårt ASIC-team kunde fokusera på kritisk design snarare än IT-uppgifter, var samarbetet med våra tredjepartsdesigners smidigt. Cadence Managed Cloud Service möjliggjorde också effektiv användning av Cadence designtjänster och support vid behov.”

Ytterligt goda siffror vad avser driftstid
Rytkönen konstaterar vidare att hantering av driftstopp i IT-system är avgörande i sådana projekt och noterar att Cadence Managed Cloud Service upprätthöll en drifttid på mer än 99,9999 % (över branschstandarden) under projektet.

Mahesh Turaga, VP för Cloud Business Development på Cadence, tillägger att Cadence Managed Cloud Service tillhandahåller en säker, samarbetande designmiljö som gör att kunder som Murata Finland snabbt och enkelt kan utnyttja kraften i molnet.
– Detta utan att ta på sig en tung IT-börda, säger han. Murata Finland kunde också utnyttja Cadence-designtjänster och EDA-verktygsstöd för att minska riskerna förknippade med IT-systemavbrott eller fel, och hålla deras mikrochipprojekt enligt schemat.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title