Annons

Siemens utmanar med en ström av spetsiga nyheter inom det allt komplexare elektronik- och IC-designområdet

Har Siemens hunnit längst av PLM-spelarna när det gäller integrerad elektronik? Frågan är värd att ställas i ett läge när flitens lampa lyst längre och mer intensivt på Siemens Digital Industries Software’s produktutvecklings-avdelning för elektronik i allmänhet och IC-teknologi i synnerhet (Integrerade kretsar), än hos konkurrenterna.
Bakgrunden är att dagens IC-ingenjörsteam måste anpassa sig till en ny tid där efterfrågan drivs av faktorer som väsentligt högre designkomplexitet och över olika branscher med högt differentierade krav och applikationsbehov. Detta gäller framför allt inom områden som trådlösa lösningar, fordonsindustri, högpresterande datoranvändning (HPC) och internet-of-things (IoT), och Siemens tänker fortsätta ligga i utvecklingens spets, både tekniskt och kommersiellt.
Utvecklingen tog framför allt fart efter bolagets köp av Mentor Graphics 2017 och har sedan dess rullat på i högt tempo. Inte minst bär de senaste veckorna syn för sägen: Man har lanserat och introducerat en rad nya lösningar och kapabiliteter inom IC- och elektronik-området; en utveckling där den explosiva AI-utvecklingen, artificiell intelligens, spelar allt viktigare roll på elektronikdesign-arenan.
Här är Siemens nya Solido Design Environment-mjukvara en av de mest distinkt utstående plattformarna. Den har utvecklats för att hjälpa kretskorts-designers att hantera komplexiteten och levererar enhetliga tillvägagångssätt för anpassad IC-design och verifiering som kan hjälpa konstruktörer att uppnå hög övergripande designkvalitet och minska time-to-market, samtidigt som de optimerar för dessa ömsesidigt beroende avvägningar.
Men det finns betydligt mer i lanserings-pipen: Vi har i dagens artikel tittat närmare på flera spännande nya designkapabiliteter inom den rikhaltiga Siemens-floran. Förutom Solido Design Environment-lösningen har denna PLM-ledare (Xcelerator-portföljen) utökat samarbetet med Amazon Web Services för EDA-produkterna (Electronic Design Automation), introducerat nya Calibre DesignEnhacer för fysisk IC-verifiering, och – apropå Calibre nmPlatform – har denna blivit fullt certifierad för Intel 16-processen.

Mycket i utvecklings-pipen alltså och vi ska i denna artikel snabbkolla vad förbättringarna handlar om, för att i fyra kommande artiklar titta på varje bit för sig. Men sammanfattningsvis handlar det alltså om detta:

  • Introdutionen av Solido Design Environment är det första exemplet på de senaste veckornas höga aktivitesnivåer på elektroniknythetsfronten. Här handlar det om en AI-driven, molnklar integrerad krets (IC) design- och verifieringslösning, som kan hjälpa designteam att möta och överträffa allt mer aggressiva krav på kraft, prestanda, avkastning och tillförlitlighet samtidigt som det hjälper till att dramatiskt snabba upp tiden till marknaden.
  • Siemens utökar också samarbetet med AWS för att hjälpa IC- och elektronikdesignkunder att påskynda innovation. Detta sker genom att man utökar sitt strategiska samarbetsavtal (SCA) med Amazon Web Services (AWS) för att fokusera på att hjälpa ömsesidiga integrerade kretsar (IC) och elektronikdesignkunder att utnyttja AWS avancerade molntjänster för att förkorta designcykler, optimera tekniska resurser och öka verifieringstäckningen med nuvarande och kommande Siemens EDA-produkter.
  • Bolaget har också introducerat programvaran Calibre DesignEnhancer, vilket är en komponent i Calibre nmPlatformen för fysisk verifiering av IC. Det nya verktyget ger designteam möjlighet att vässa beredskapen för fysisk verifiering genom att snabbt och exakt optimera sina konstruktioner för att minska eller eliminera problem med spänningsfall (IR) och elektromigrering (EM). Genom att stödja automatiserad layoutoptimering under IC-design- och implementeringsstadierna hjälper Caliber DesignEnhancer-verktyget kunderna att leverera ”DRC-rena” konstruktioner.
  • Slutligen är nu Calibre nmPlatformens verktyg för verifiering av design av integrerade kretsar är fullt certifierat för Intel 16-processen. Caliber nmPlatform-verktygsprodukterna certifierade för Intel 16-processen inkluderar: Caliber nmDRC-programvara, Caliber YieldEnhancer-programvara, Caliber PERC-programvara och Caliber nmLVS-programvara.
    Med denna certifiering kan Siemens Caliber- och Intel IFS-kunder nu dra nytta av mångsidigheten, energieffektiviteten och optimerade prestanda hos gjuteriets Intel 16-processteknologi för deras nästa generations konstruktioner. Intel 16 är en gateway till FinFET (fin field-effect transistor) teknik från plana noder, ger 16nm klassprestanda med färre masker och enklare back-end designregler. Intel 16 erbjuder branschledande RF och analog kapacitet vilket gör den väl lämpad för lagringskontroller, RF (WiFi, BT), mmWave, försvar, flyg, myndigheter och konsumenttillämpningar.
Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title