Annons

Siemens förbättrar kapabiliteterna inom IC-verifiering med köpet av Fractal

Sammanfattningsvis är det Siemens vill uppnå med köpet av yttersta vikt för kvalitetsutvecklingen i samband med integhrerade kretsar. Förvärvet adderar IP-validering av kvalitet för ”signoff-kvalitet” för att hjälpa kunder att förbättra kvaliteten och förkorta time-to-market. Tilläggas ska att Fractals teknik också vässar Siemens maskininlärningsdrivna EDA-funktionalitet inom IP-valideringsdomänen.

IP-VALIDERINGS- OCH JÄMFÖRELSEKONTROLLER
Fractals kapabiliteter och erbjudanden inkluderar en omfattande serie av IP-validerings- och jämförelsekontroller, som används av ledande aktörer, IP-leverantörer, tillverkare av integrerade enheter och halvledarföretag för att påskynda ”time-to-tapeout” och förbättra resultaten genom att möjliggöra designdatakvalitet och integritet.
– Dagens designledare för halvledare söker alla möjliga fördelar för att leverera avancerade högkvalitativa SoCer till marknaden så snabbt som möjligt, säger dr Ravi Subramanian, senior VP för IC-verifiering, på Siemens Digital Industries Software. Vårt förvärv av Fractal Technologies, kombinerat med produktfamiljen Solido, ger kunderna en enorm fördel med en omfattande IP-valideringslösning som kan påskynda designplaner, förbättra kraft, prestanda och area (PPA) och identifiera källor till kiselfel före design ”tape-out”.

PLACERAS I XCELERATOR-PORTFÖLJEN
Att Siemens planerar att lägga Fractals teknik i Xcelerator-portföljen är inget som överraskar. Detta för att göra lösningen till en del av paketet med EDA IC-verifieringserbjudanden (EDA, ”Electronic Design Automation”). Fractals produkter kommer att finnas i produktfamiljen Solido, inklusive Solido Characterization Suite, som fortfarande är branschstandard för maskininlärning av IP-validering och karakterisering. Maskininlärningstekniken inom Solido möjliggör variationskännande design och biblioteksvalidering för IP, från mogna tekniker till de mest avancerade, ledande processnoderna.
– Halvledar-IP som standardceller, minnen, I / O och annan specialiserad anpassad IP är den kritiska grunden som världens chips bygger på, säger Rene Donkers, CEO för Fractal Technologies. Att vara en del av Siemens gör det möjligt för oss att påskynda våra FoU-insatser, stödja en växande kundbas och främja vår vision att förbättra förutsägbarheten för designstängning och vändtid.

Inga villkor för transaktionen med Fractal Technologies har avslöjats.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title