Annons

SIMULERING & ANALYS: TECHNIA fortsätter växa i Nordamerika – köper mindre kanadensisk Dassault Systemes-partner

OPTIMEC-konsulterna är duktiga på DS SIMULIA och SYSTEMINTEGRATION. Svenska PLM-konsulten med Dassault Systemes (DS) lösningar som fokus, TECHNIA, fortsätter expandera sin Nordamerikanska verksamhet. Idag meddelar bolaget att man köper Optimec Consultants, en välkänd Dassault Systèmes-partner baserad i Québec, Kanada.
Det idag 20 år gamla Optimec Consultants har framför allt utvecklat simulerings- och analys-området (CAE) inom ramen för PLM. Bolaget är i och för sig inte stort, sju anställda och en omsättning motsvarande nära 15 miljoner kronor. Men CAE-specialiseringen och omfattande kompetens på systemintegrations-sidan tillför TECHNIA en mängd erfarenhet och en ”passion för att driva innovation genom banbrytande tekniska lösningar,” som TECHNIA beskriver det i pressmaterialet.
Till saken hör att TECHNIA från att ha varit en stark nordisk spelare, genom en konsekvent global satsning under det senaste decenniet, seglat upp som en av den Dassault Systemes-världens absolut största och mest kraftfulla dedicerade partners (VARs, ”Value Added Resellers”). Med det globala TECHNIA-teamet, berikat av Optimec-konsulterna, menar TECHNIA-basen, Magnus Falkman, att man nu är redo att bygga ännu starkare relationer, leverera exceptionell kundservice och banbrytande teknisk excellens.
- För TECHNIAs internationella kunder kommer detta nya team och regionen att tillhandahålla strategisk kunskap och ytterligare täckning. Baserat på SIMULIA- och 3DEXPERIENCE-portföljerna har vi sammanställt en exceptionellt team med expertis på toppnivå inom avancerad simulering, PLM och SI. Vi är mycket glada över att arbeta tillsammans i Nordamerika för att ytterligare främja vårt samarbete med globala företag, säger Falkman i en första kommentar.
Det man i sammanhanget tänker på är framför allt att köpet ligger väl i linje med TECHNIAs satsning på just simulerings-sidan, en av PLM-områdets idag viktigaste sub-arenor. Här har man byggt upp kapaciteter med flera förvärv. PLM&ERP News har bl a rapporterat om köpen av JBLs Dassault-simuleringsrörelse, brittisk-amerikanska Claytex, polska BudSoft och SIMULIA-specialisten Scanscot. Men det finns flera bredare köp där simuleringskapabiliteter finns med i kontexten. 2022 utökade man TECHNIA Simulation inom Norden, genom att köpa Dassault Systèmes-verksamheten från Testhouse Nordic (elektromagnetisk simulering), CST Studio Suite och Opera.
Men bolaget är också mycket starkt över hela Dassaults PLM-plattform, 3DEXEPERIENCE, med appar som ENOVIA (PLM/PDM), CATIA (CAD), SIMULIA (CAE) och DELMIA (digital tillverkninghantering). På mainstream 3D CAD har man vidare SOLIDWORKS på programmet.
- Detta är ett fantastiskt drag för Optimec som företag. Vi har byggt upp en relation med TECHNIA under den senaste tiden och känner att sammanfogningen av de två organisationerna passar bra, vilket gör det möjligt för våra kombinerade enheter att ta itu med hela NAM-marknaden med Simulation Software & Services, Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-plattform och nu integrering av företagssystem för stora konton, kommenterar Mathieu Lussier, grundare och CEO för Optimec Consultants, dagens annonserade affär.

Genom att utnyttja SIMULIA-sviten och 3DEXPERIENCE, siktar TECHNIA på att ytterligare förbättra sin globala närvaro som en leverantör av premiummjukvara, tjänster, utbildning och support. Optimec-chefen Mathieu Lussier betonade i detta vikten av denna investering för nordamerikanska kunder, som ger direkt tillgång till kapacitet inom regionen för TECHNIAs PLM- och Virtual Twin-färdplaner parallellt med Optimecs kunnande inom simuleringsledd design och avancerad simuleringsteknik.

”Ett viktigt strategiskt förvärv”
John Kitchingman, som är senior VP för Global Customer Engagement på Dassault Systèmes, är mycket nöjd med TECHNIAs köp:
– Ett viktigt strategiska förvärv, eftersom TECHNIA-teamet tar tillfället i akt inte bara för att bredda sin globala marknadsnärvaro utan också att synergisera styrkor och ge sig ut på en transformativ resa mot hållbar tillväxt och innovation, säger han.

Michael Hurst, MD på TECHNIA för Storbritannien och Nordamerika (NAM) underströk också betydelsen av detta strategiska steg för att stärka TECHNIAs position som en ledande global partner.
– Efter att ha byggt upp en relation med Optimec-teamet vet vi att de passar bra kulturellt och matchar TECHNIAs värderingar och attityder. Det kombinerade teamet av TECHNIA och Optimec cementerar vårt erbjudande för NAM-marknaden. Optimec-teamet tillför ytterligare styrka och förmåga till nyligen investerade vi har gjort i både simulering och modellbaserad systemteknik.” Detta, i kombination med vår kärnintegreringsförmåga för företagssystem och vårt gemensamma mål att tillhandahålla end-to-end PLM-lösningar genom Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-plattform, sätter oss i en en utmärkt position för att stödja och tillföra värde till nuvarande och framtida kunder i regionen, sa Hurst.

Nyckelfärdiga lösningar
Om Optimec Consultants kan noteras att man sedan starten 2002 har varit fokuserade och passionerade när det gäller CAE och fördelarna detta ger i en era när alltmer av produktutvecklingsarbetet sker digital.
TECHNIA beskriver i sin press release bolaget som, ”en ledande leverantör av nyckelfärdiga lösningar, inklusive avancerad ingenjörsmjukvara och professionella tjänster. Vårt team är multidisciplinärt, från mikro- till systemnivå, med fokus på forskning och utveckling och tillverkningskunder.

Optimec samarbetar med innovationsdrivna tillverkare i olika branscher, vilket ger mervärde i nya produktutvecklingsprocesser genom att förkorta deras tid till marknaden och minska kostnaderna samtidigt som produkternas kvalitet och tillförlitlighet förbättras.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title