Annons

Simulering i fokus när Hexagon och ESAB blir partners för att skapa lösningar för optimerade robotsvetsprocesser

Att producera framgångsrika svetsar kan vara utmanande, men genom att dra nytta av många års erfarenhet från verkstadsgolvet och, även med en omfattande svetserfarenhet, kan det medföra lägre kostnader. Behovet av att öka processeffektiviteten för produktion av svetsade produkter inom industrier som bil-, flyg- och kapitalintensiva maskiner harockså ökat automatiseringen de senaste åren, men tillverkare kan nu dra nytta av ytterligare vinster genom att automatisera designelement för tillverkning och säkerställa konsekventa och pålitliga svetsprocesser med simulering.

Hexagons SimuFact och digitala tvillingar tar plats på scenen
ESABs InduSuite kan bidra till att öka effektiviteten och precisionen på verkstadsgolvet genom att göra det möjligt för tillverkare att digitalisera svetsprocesser för sina maskiner och centralisera svetsspecifikationer för att säkerställa konsekventa svetsoperationer av hög kvalitet. Detta kommer nu att inkludera Hexagons Simufact Welding-mjukvara, som hjälper användare att optimera svetssekvenser och platser genom att förutsäga problem som komponentdistorsion baserat på inducerade påkänningar för operatörer vid maskinen. Genom partnerskapet kommer Hexagon att använda nyckelparametrar från ESABs automatiserade robottillverkningsmaskiner för att bygga och förfina en digital tvilling så att tillverkarna bättre kan få en djupare förståelse för sin process och fatta optimala datadrivna beslut utan att enbart förlita sig på kostsamma försök och misstag.

– Genom att koppla ihop ESAB:s klassens bästa svets- och robotlösningar med den förutsägande kraften i Hexagons simuleringar kommer vi att ta bort gissningar och säkerställa ännu bättre resultat, vilket skapar mycket större förtroende för produktionskvalitet innan kostnader uppstår, säger Jessica Zheng, chef för Virtual Manufacturing & Costing på Hexagon., och fortsätter:
– Att bädda in en digital tvilling i ESAB:s lösningar gör hela tillverkningsprocessen smartare genom att säkerställa att viktiga beslut kan fattas på verkstadsgolvet med mindre beroende av knappa erfarenheter och mer förtroende för data.

Simulering minskar behovet av fysiska prototyper
För att få ut produkter på marknaden snabbare än någonsin utan att kompromissa med kvaliteten måste tillverkare snabbt gå från underdefinierade eller oraffinerade processer till att leverera konkurrenskraftig kvalitet och kostnad. Att använda simulering för att automatisera processskapande och förfining minskar eller eliminerar fysiska tillverkningsiterationer och det resulterande skrotet.

Till exempel har efterfrågan på batteripaket ökat dramatiskt som ett resultat av transportelektrifiering, men varje tillverkad struktur kan kräva upp till 10 000 svetsar. Varje skarv måste vara robust och fungera i en optimal sekvens som står för effektiviteten samtidigt som termisk-mekaniska spänningar inte äventyrar skarven och produktkvaliteten.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title