Annons

SIMULERING: Ny app från SKF effektiviserar kullageranalys för Ansys-användare

Kullagerjätten SKF meddelar idag att den nya SKF Bearing Appen för Ansys Mechanical ger konstruktörer omedelbar tillgång till exakta styvhetsdata på mer än 10 000 lagerbeteckningar. Appen finns tillgänglig i Ansys Store utan kostnad.
Bakgrunden är att maskinkonstruktörer förlitar sig alltmer på tidigare och mer prediktivt exakta simuleringar för att påskynda produktutvecklingen, hjälpa till att eliminera fel och minska behovet av fysiska prototyper. I många mekaniska system, som växellådor eller elektriska drivlinor, är också lagerprestanda en avgörande faktor för systemets totala prestanda.
- Med den här nya integrationen tar vi bort bördan av bärsimulering från användarens system och gör det själva, förklarar Hedzer Tillema, Product Manager Engineering Software på SKF. Våra beräkningar tar hänsyn till de detaljerade kontakterna mellan de rullande elementen och lagerbanorna, och fullständiga detaljer om mikrogeometrin.

Simulering av lager är utmanande eftersom deras beteende beror på belastningsegenskaper och sofistikerade geometriska detaljer som inte är lätt tillgängliga för designers eller simuleringsteam. Med den nya SKF Bearing App för programvaran Ansys Mechanical Finite Element Analysis (FEA) behöver ingenjörer inte längre förlita sig på uppskattningar eller komplexa, opålitliga modeller i sina simuleringar.
– Samarbetet med SKF är ett bra exempel på att ge ingenjörer möjlighet att tidigt få detaljerad insikt om prestandan hos deras konstruktioner, säger Mark Hindsbo, VP och general manager för Ansys, och tillägger: ”Ingen kan lager bättre än SKF och den kunskapen är nu tillgänglig för alla Ansys Mechanical-användare.”

Appen kommunicerar direkt med SKFs molnserver
I Ansys-integrationen väljer användaren först sitt valda lager med hjälp av en användarvänlig guide. Appen kommunicerar sedan med en SKF-molnserver för att få en prediktivt korrekt representation av styvheten hos ett verkligt lager.
SKF Bearing App för Ansys kan simulera vilken som helst av cirka 10 000 vanliga lager i SKF-sortimentet, och dess data uppdateras kontinuerligt för att säkerställa att användarna alltid har tillgång till den senaste, förutsägande korrekta informationen. Appen stöder statiska såväl som dynamiska analyser där övertoner eller vibrationer är viktiga överväganden.

Till saken hör vidare att SKFs molntjänster används för att leverera prediktivt korrekt, uppdaterad information om lagerprestanda och styvhet till ett brett utbud av tekniska designverktyg. Använadfer kan utnyttja dessa tjänster för att beräkna nyckelprestandaparametrar som märklivslängd, friktion, fettlivslängd och eftersmörjningsintervall, statisk säkerhet och minimibelastning. Utöver den nya Ansys-integrationen finns även detaljerade lagerstyvhetsmodeller tillgängliga för analysplattformarna KISSsoft och FVA Workbench.

SKFs mjukvaruspecialister utökar och utökar kontinuerligt möjligheterna för dessa programvaruintegrationer, samt utökar tillvägagångssättet till nya plattformar, inklusive kundernas egenutvecklade interna produktutvecklingsmiljöer.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title